ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H Εθνοφρουρά στο Καπιτώλιο

Λίγες μέρες πριν την ορκομωσία του Τζο Μπαιντεν  η πόλη της Ουάσιγκτον D.C είναι σε επιφυλακή με την εθνοφρουρά να είναι υπεύθυνη της φύλαξης .

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το Καπιτώλιο εντυπωσιάζουν όπως είναι φυσικό .

Μετά τις ταραχές της περασμένης εβδομάδας και μετά την Κήρυξη της πόλης από την δήμαρχο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εθνοφρουρά έχει αναλάβει την ασφάλεια,η  οποία αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, αλλά μόνον στις πρωτεύουσες των Πολιτειών της Αμερικής όπως π.χ. Βιρτζίνιας  ,Νέας Υόρκης κλπ. αυτή τη στιγμή  λοιπόν φιλοξενείται στον χώρο του Καπιτωλίου  που στη συγκεκριμένη περίπτωση προσφέρει χρέη στρατοπέδου .

Η Εθνοφρουρά αρχικά είχε ανακοινωθεί πως κινητοποιήθηκε για να προσφέρει υποστήριξη στην αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας και τη Δευτέρα, ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, διοικητής του γραφείου της Εθνοφρουράς στο Πεντάγωνο, δήλωνε πως δεν είχαν άδεια να φέρουν οπλισμό.

Η εφημερίδα The New York Times έγραψε χθες ότι οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στις οποίες θα ανατεθεί η προστασία του Κογκρέσου αποφασίστηκε να φέρουν οπλισμό.

Απόψε μοιράστηκε οπλισμός για περισσότερη ασφάλεια .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button