ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

GR-IX::Athens : Ολοκληρώθηκε η αναβάθμση της νέας πλατφόρμας

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική αναβάθμιση της συνολικής λειτουργίας του Διαδικτύου προχώρησε το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του GR-IX::Athens.

Μέσω της αναβάθμισης αυτής επιτυγχάνονται: περισσότερη διαθεσιμότητα, μεγαλύτερη χωρητικότητα και υψηλότερες ταχύτητες για τα συνδεδεμένα μέλη και, κατ’ επέκταση, για τους πολίτες.

Το GR-IX είναι το Ελληνικό Internet Exchange, ένας κόμβος που δίνει τη δυνατότητα να συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτύου που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, όπως πάροχοι υπηρεσιών Internet, πάροχοι περιεχομένου, πάροχοι υπηρεσιών cloud κλπ.

Λειτουργεί ως «τρίτη έμπιστη οντότητα» και εξασφαλίζει την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία του Internet Exchange.

Το GR-IX είναι ένα ουδέτερο και ανεξάρτητο Internet Exchange, αποστολή του οποίου είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής κίνησης διαδικτύου (IP) και η επιτάχυνση της ανάπτυξης του Ελληνικού Internet.

Το GR-IX αποτελεί σημαντική εθνική υποδομή καθώς διασυνδέει τις μεγαλύτερες εταιρίες διαδικτύου στην Ελλάδα, όπως πάροχους υπηρεσιών Internet, πάροχους περιεχομένου, πάροχους υπηρεσιών cloud κλπ.

Τα μέλη του GR-IX, μπορούν να συνδεθούν σε αυτό με θύρες 1Gbps, 10Gbps, 100Gbps, ή πολλαπλάσια αυτών.

Περισσότερες πληροφορίες:

• Για το GR-IX εδώ

• Για την αναβάθμιση του GR-IX εδώ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button