ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιώργος Τσατραφύλλιας Διαδοχικά κύματα ζέστης μέχρι τις 15 Ιουνίου – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40°C

Η πρώτη μεγάλη ζέστη  του καλοκαιριού είναι στη χώρα μας και όπως όλα δείχνουν το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον γνωστό μετεωρολόγο Γιώργο  Τσατραφυλλια.

Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος με ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό σημειώνει πως μέχρι τις 15 Ιουνίου θα σημειωθούν εκτεταμένα και διαδοχικά κύματα ζέστης. Τα κύματα ζέστης θα παραπέμπουν σε θερμοκρασίες καύσωνα, ωστόσο, το βράδυ ο καιρός θα δροσίζει.

Ο ίδιος σημειώνει πως από σήμερα εκδηλώνεται το πρώτο κύμα καύσωνα, το οποίο θα αρχίσει να υποχωρεί την Πέμπτη. 

Όμως το Σάββατο έρχεται ένα νέο κύμα ζέστης.

Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007, 2010, 2016, 2017, 2021. Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες» σημειώνει ο ίδιος.

«Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Πελοπόννησο» συνεχίζει.

Καταλήγει, λέγοντας, πως «οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6».

Ας δούμε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«”Με διαδοχικά κύματα ζέστης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου”…

Πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007, 2010, 2016, 2017, 2021. Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Πελοπόννησο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6.

Καλή εβδομάδα!»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button