Γιάννης Καλλιάνος: Βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας -Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Για κακοκαιρία εξπρές αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με βροχές που θα χτυπήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Ο Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA για την κακοκαιρία εξπρές που πρόκειται να πλήξει την χώρα από το βράδυ, εξηγώντας πως παρά το σύντομο της κακοκαιρίας, οι βροχοπτώσεις θα προλάβουν να χτυπήσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος είπε ότι «θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές, διάρκειας 24 ωρών το πολύ. Μην περιμένουμε δηλαδή ιδιαίτερη διάρκεια σε αυτό το κύμα της κακοκαιρίας.
Ωστσό σημείωσε «θα είναι μια κακοκαιρία που θα καταφέρει να δώσει βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Γάβδο μέχρι τον Έβρο.
Ο Γ. Καλλιάνος ανέφερε ότι η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει ήδη από τα δυτικά της χώρας και μέχρι αύριο το πρωί το κύμα των βροχοπτώσεων θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της χώρες, επηρεάζοντας ταυτόχρονα «το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου»
Όσον αφορά στην Αττική, «φαίνεται περίπου στις μεταμεσονύχτιες ώρες ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για γενικευμένα φαινόμενα. «Χρειάζεται μια κάποια εγρήγορση σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, ας περιορίσουμε λίγο τις μετακινήσεις μας. Δεν θα έρθει κάτι ακραίο. Θα είναι μια μεταβολή του καιρού συνηθισμένη για την εποχή.
Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα της Δευτέρας, Πρόσκαιρη όμως διότι περιμένουμε νέα επιδείνωση από την Πέμπτη πάλι με βροχες και καταιγίδες το διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή».
ο Γ. Καλλιάνος εξήγησε ότι «αυτήν τη στιγμή έχουμε μια γραμμή λαίλαπας, δηλαδή μια γραμμή καταιγίδων σε ευθεία γραμμή από την Ζάκυνθο μέχρι τα δυτικά, ανοιχτά της Κρήτης, που θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει την Αττική». Οι πιο ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν μέχρι και αύριο το μεσημέρι, σε περιοχές των Επτανήσων, της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αύριο το πρωί.



