Ελλάδα

Γιάννης Καλλιάνος: στο Πήλιο έπεσε οσο νερό πέφτει στην Αττική σε δυόμισι χρόνια

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου

“μέχρι και αύριο το μεσημεράκι προς το απόγευμα θα επιμείνουν οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες στις ίδιες πληγείσες περιοχές, δηλαδή τμήματα από την Πιερία και νοτιότερα στη Θεσσαλία, ασφαλώς περιλαμβανομένων και των περιοχών της Μαγνησίας, του Πηλίου, στις Σποράδες, στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και στην κεντρική και Ανατολική Στερεά.

Στην Αττική θα είναι πιο τοπικά φαινόμενα. Ωστόσο, ίσως θα έχουμε κάποιες εξάρσεις με τοπικές καταιγίδες που δεν φαίνεται ότι θα προβληματίζουν ιδιαίτερα. Φαίνεται ότι, όπως ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες η κακοκαιρία από το Πήλιο και από το Βόλο, εκεί και θα τελειώσει και την Πέμπτη (07.09.2023). Πάντως, και το μεσημέρι της Πέμπτης στις περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης Μαγνησίας θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες”.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει ότι “μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έπεσαν περίπου 1000 χιλιοστά βροχής στην περιοχή του Πηλίου, με αποτέλεσμα να είναι αυτός ο όγκος του νερού δυόμισι φορές περισσότερος από τον όγκο του νερού που πέφτει στην Αττική σε ένα χρόνο. Άρα, λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έπεσε στο Πήλιο το νερό που πέφτει στην Αττική σε δυόμισι χρόνια”.

Πηγή:newsit.gr

 

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook για περισσότερη ενημέρωση και όλα τα  θέματα που αφορούν την επικαιρότητα : https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button