ΕλλάδαΤουρισμός

Γ. Πατούλης: «Κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης ο Τουρισμός Υγείας στην μετά-covid εποχή»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας-ΕLITOUR Γ.Πατούλης, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με την EnterpriseGreece με στόχο την προώθηση του Τουρισμού Υγείας.

«Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως στην εποχή μετά την πανδημία, ο Τουρισμός Υγείας, μπορεί να αποτελέσει ένα από τους βασικότερους πυλώνες επανεκκίνησης της οικονομίας» τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε πως δίνεται μία εξαιρετική ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη. Σ΄αυτό το πλαίσιο οι Περιφέρειες σε συνεργασία με τους Δήμους πρέπει και μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα, συντονίζοντας όλους τους Δήμους σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή των δυνατοτήτων και προοπτικών των τοπικών κοινωνιών, συνέχισε και πρόσθεσε πως σ΄αυτή την προσπάθεια η Αττική θα πρωταγωνιστήσει.

«H Ελλάδα, πρέπει να ανήκει στις πρώτες χώρες που οι διεθνείς τουρίστες υγείας θα επιλέξουν για τις θεραπείες τους μόλις παρέλθει η κρίση της πανδημίας. Ξεκινάμε λοιπόν να προσφέρουμε σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα, νέες προοπτικές, μέσα από τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών, την επαφή με πρωτοπόρες πρακτικές και τη δικτύωση ελληνικών και ξένων φορέων, στοχεύοντας στα μέγιστα οφέλη που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς σε συστράτευση για να ενισχύσουμε όλοι μαζί τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Σήμερα υπογράψαμε ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button