Ελλάδα

Φώφη Γενηματά : «θα νικήσω και σε αυτήν τη δύσκολη μάχη»

Η οικογένεια Γεννηματά έχει χτυπηθεί απο τον καρκίνο και στο παρελθόν .Η Φώφη Γεννηματά  έχει χάσει και τους δυο της γονείς, με επτά μήνες διαφορά ο ένας από τον άλλον .

Ο Γιώργος Γεννηματάς ήταν μόνο 55 ετών όταν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ενώ επτά μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει η σύζυγός του, Κάκια, 54 ετών, επίσης από καρκίνο και αυτή.

Η ίδια η κυρία Γεννηματά είχε πει σχετικά σε συνέντευξή της στα “Μεσάνυχτα” και την Ελεονώρα Μελέτη το 2020: “Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Παλεύαμε όλοι.

Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη “καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν περίπου ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Το έκρυβαν οι γυναίκες, δεν μιλούσαν. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ, ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε, να συνεχίσουμε με αγώνα, με προσπάθεια γιατί ποτέ δεν ξεφεύγεις πράγματι από αυτήν την ιστορία αλλά δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα, έχεις δικαιώματα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις .Πολύ περισσότερο από πριν

Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει, αυτό που είμαι σήμερα είναι γιατί έχω ζήσει αυτές τις στιγμές…

Στην ίδια συνέντευξη εξομολογήθηκε για τις σκέψεις που έκανε κυρίως για τα παιδιά της που απέκτησε μετά από πολύ κόπο: “Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου”.

Τέλος σε συνέντευξη της το 2017, στον Alpha, είχε αναφερθεί ότι και η αδελφή της είχε νοσήσει από την ίδια ασθένεια.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μόνον 43 ετών όταν διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο το 2008.

Άμεσα  υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν καινμετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Κατα την διάρκεια της προσωπικής της μάχης κατά του καρκίνου, η Φώφη Γεννηματά δημοσιοποίησε το πρόβλημα υγείας της τονίζοντας ότι “πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας γι΄ αυτά τα πράγματα. Η σιωπή δεν ωφελεί σε τίποτα”.

Τώρα καλείται να τον ξανα αντιμετωπίσει.Όλος ο πολιτικός κόσμος αντίπαλοι και φίλοι της ευχήθηκαν να ξεπεράσει γρήγορα αυυήν την νεα περιπέτεια με την υγεία της .

Η ίδια δήλωσε : «θα νικήσω και σε αυτήν τη δύσκολη μάχη».Εμείς της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση,

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button