ΤΑΞΙΔΙΑ

Εxpedia: η Πάρος βρίσκεται στη λίστα με τους τρεις πρώτους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2024.

Σύμφωνα  με την  έρευνα  Unpack ’24 της Εxpedia, η οποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια τη χρονιά που μας έρχεται,η Πάρος η οποία και φέτος είχε μια δυνατή χρονιά στον Τουρισμό βρίσκεται στη λίστα με τους τρεις πρώτους ταξιδιωτικούς προορισμούς  της Χρονιάς για το 2024

Η έκθεση Unpack ’24 βασίστηκε σε πρωτογενή ταξιδιωτικά δεδομένα του ομίλου Expedia (Expedia®, Hotels.com® και Vrbo®) και σε έρευνα ανάμεσα σε 20.000 ταξιδιώτες, και περιλαμβάνει οκτώ ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024.

Έτσι στις τρεις πρώτες θέσεις είναι  η Πάρος, η Πατάγια και το Πέρθ αφού θεωρούνται απο τους πολλά υποσχόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2024.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι μισοί ταξιδιώτες αναμένεται να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στα ταξίδια τους.

Πρόβλεψη για ταξιδιωτική έμπνευση από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο για το 2024 .

Για το 2023, η Expedia προέβλεψε ότι οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν ταξιδιωτική έμπνευση στις οθόνες των τηλεοράσεων και του κινηματογράφου. Η πρόβλεψη βγήκε αληθινή και η τάση αυτή δεν δείχνει σημάδια κάμψης για το 2024. Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες αναφέρουν ότι έχουν κάνει έρευνα ή κράτηση για ένα ταξίδι σε προορισμό αφού τον είδαν σε τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία και ένας στους 4 παραδέχεται ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες έχουν πλέον μεγαλύτερη επιρροή στα ταξιδιωτικά τους σχέδια σε σχέση με το παρελθόν.Ουσιαστικά, οι ταξιδιώτες αναφέρουν ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις περισσότερο από το Instagram, το TikTok και τα podcast.

Οι ταξιδιώτες υποκαθιστούν τη Σαντορίνη με την Πάρο αναφέρει η έκθεση της Expedia .

Αντικατάσταση προορισμών .

Η τάση των «dupes» η οποία αφορά την εύρεση οικονομικών εναλλακτικών για ακριβά προϊόντα, η οποία επικρατεί ιδιαίτερα τελευταία τώρα  έφτασε και στα ταξίδια. Οι προορισμοί της Χρονιάς της Expedia είναι προορισμοί dupes, δηλαδή σχετικά αναπάντεχοι προορισμοί, μερικές φορές πιο προσιτοί οικονομικά, αλλά το ίδιο εντυπωσιακοί με τους διάσημους προορισμούς που όλοι λατρεύουν.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι Τουρίστες να αναζητήσουν φθηνότερους προορισμούς σε σχέση με τα πολύ γνωστά νησιά για την ομορφιά τους αλλά και για τις ακριβές τιμές τους όπως πχ η Σαντορίνη και η Μύκονος.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button