Ελλάδα

Έβρος 14η ημέρα: Μάχη με τις φλόγες στο Σουφλί

Η πυρκαγιά στον Έβρο συνεχίζεται για 14η ημέρα με συνεχείς αναζωπυρώσεις .

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν όλη τη νύχτα τιτάνιο αγώνα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η εκκένωση των περιοχών.

Οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι. Το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο εντοπίζεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί.
Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα

Το απόγευμα της Πέμπτης 31/8 εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Σουφλίου ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Το μέτωπο της φωτιάς έχει διασπαστεί σε πολλά μικρότερα ενώ οι ισχυροί άνεμοι με συνεχόμενες αλλαγές κατεύθυνσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σήμερα, Παρασκευή 1/9 η μάχη αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και αναμένονται βοριάδες που θα στρέψουν προς το δάσος της Δαδιάς, για ακόμα μία φορά, τη φωτιά δημιουργώντας έτσι νέα προβλήματα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button