Ελλάδα

Eurovision 2022 -νικητής η Ουκρανία με την ψήφο του Ευρωπαϊκού κοινού

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Ουκρανία είναι η μεγάλη νικήτρια του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! Φέτος, η Eurovision φιλοξενήθηκε στο Τορίνο με ένα φαντασμαγορικό show.

Νικήτρια χώρα αναδείχθηκε η Ουκρανία με 661 πόντους ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε μετά απο πολλά χρόνια το Hνωμένο Βασίλειο με 466  πόντους.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, το κοινό της Eurovision ήταν  εκείνο που αποφάσισε ότι η νίκη φέτος έπρεπε να πάει στην Ουκρανία και όχι οι επιτροπές των χωρών.Ήταν μια ξεκάθαρη  στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Παρουσιαστές του διαγωνισμού ήταν η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι, ο τραγουδιστής Μίκα και ο παρουσιαστής Αλεσάντρο Κάτελαν

Το τραγούδι της Κalush Orchestra Ουκρανίας  Stefania, γράφτηκε πριν από τον πόλεμο, για τη μητέρα του τραγουδιστή αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας έγινε σαν ύμνος για τη μητέρα πατρίδα.

H Ελλάδα εκπροσωπήθηκε απο την Aμάντα Γεωργιάδη και η Ελληνική συμμετοχή πήγε εξαιρετικά καλά με το τραγούδι Die Together να καταλαμβάνει την 8 θέση  και να έχει κερδίσει πολλά 12 απο διάφορες χώρες .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button