Ελλάδα

ΕΣΥ Αττική: Τις τελευταίες εφεδρείες επιστρατεύουν τα νοσοκομεία – Δραματική έκκληση των γιατρών προς τους πολίτες

Με 1190 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid, και επιπλέον 272 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -εκ των οποίων οι 250 διασωληνωμένοι- το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική βρίσκεται σε υψηλή πίεση.

Η μάχη δίνεται σε δύο επίπεδα: από τη μία πλευρά, από τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υποστηρίξουν τους αρρώστους, και από την άλλη, από τους υπεύθυνους του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να οργανώσουν την επέκταση των κλινών ΜΕΘ.

Να κάνουμε όλοι υπομονή, για τα τελευταία δύσκολα χιλιόμετρα του Μαραθωνίου”, ζητούν οι γιατροί και νοσηλευτές, επισημαίνοντας τον κίνδυνο “εστιών υπερμετάδοσης” στην κοινότητα, που μπορεί να εξαντλήσει και τις τελευταίες εφεδρείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Αττική.

Αττική
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή της πανδημίας – Πιο σφοδρό το τρίτο κύμα

Μέρα με την ημέρα εξαντλούνται και οι τελευταίες εφεδρείες του ΕΣΥ σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το αμέσως επόμενο και τελευταίο στάδιο, είναι η διασωλήνωση ασθενών με απλούς αναπνευστήρες εκτός ΜΕΘ, όπως λένε οι γιατροί.

Με αυτές τις λίγες εφεδρείες στο Σύστημα Υγείας, το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο πικ του τρίτου κύματος. Σύμφωνα με τον καθηγητή και διευθυντή της ΜΕΘ του “Αττικόν”, στην κορύφωση θα φτάσουμε την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα.

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν συνθήκες δημιουργίας εστιών υπερμετάδοσης

Με τα δεδομένα αυτά, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία απευθύνουν δραματική έκκληση προς τους πολίτες να επικρατήσει η σύνεση τις επόμενες μέρες και κυρίως την Τσικνοπέμπτη.


Σαρώνει η ενδοοικογενειακή μετάδοση από συναντήσεις σε σπίτια

Το καταγεγραμμένο σε παγκόσμιο επίπεδο φαινόμενο της “κόπωσης της πανδημίας” εξαιτίας των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, φέρνει δυσάρεστες ανατροπές σ’ αυτό το πιθανόν τελευταίο κύμα της πανδημίας.
Πηγή:iatropedeia.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button