ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΣΥ Αττική: Σε ποια νοσοκομεία πρέπει να απευθύνονται οι ασθενείς -Covid και non Covid

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση τις τελευταίες 20 ημέρες δεδομένης της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και το επόμενο 10ημερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στόχος των πρόσφατων σχεδίων που ανέσυρε από τα συρτάρια του το Υπουργείο Υγείας και τα οποία αποτελούσαν από την αρχή της πανδημίας το “ακραίο σενάριο” που όμως, έγινε πραγματικότητα, είναι “κανένας ασθενής να μην μείνει χωρίς κατάλληλη περίθαλψη”, τόσο αυτοί που πάσχουν από Covid, όσο και όσοι υποφέρουν από άλλα νοσήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, νοσοκομεία του ΕΣΥ  ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και το στρατιωτικό ΝΙΜΤΣ διαχωρίζονται σε νοσοκομεία Covid και non Covid με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και διαχείρισή των ασθενών από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Κομβικής σημασίας για τον διαχωρισμό των νόσων ανά νοσοκομείο, ήταν το πρόβλημα της διασποράς από την ανάμειξη των covid free ασθενών και προσωπικού, με τους πάσχοντες από κορονοϊό.

Η αυξανόμενη πίεση που οδηγεί σταθερά τα νοσοκομεία προς την “ασφυξία”, οδήγησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλής του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ που διαχειρίζονται τη διακίνηση των ασθενών, στην απόφαση αποσυμπίεσης.

Νοσοκομεία Αττικής:

Σισμανόγλειο – Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid περιστατικά

Ερρίκος Ντυνάν: Μπαίνει στις εφημερίες του ΕΣΥ για περιστατικά εκτός Covid

ΝΙΜΤΣ:  non Covid νοσοκομείο

Το Θράσιο και το Ασκληπιείο Βούλας μόνο για  Covid περιστατικά και θα παραπέμπουν στις εφημερίες, τους non Covid ασθενείς σε ιδιωτικά νοσοκομεία, με τα οποία το Υπουργείο Υγείας έχει συνάψει συμβάσεις για 120 κλίνες.

Ωνάσειο: για επείγοντα καρδιολογικά προβλήματα με σύνδεση  του “Ευαγγελισμός” ή του Ιπποκράτειο”.για καρδιολογικά περιστατικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button