Ελλάδα

Επιβαρυμένη η ποιότητα του αέρα στο λεκανοπέδιο

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Άλλη μια δύσκολη μέρα και δυσκολότερη η βραδιά καθώς οι φωτιές σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα μαίνονται.

Σε ανακοίνωση του το Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει:

«Πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής εγκυμονούν κινδύνους και λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η φωτιά στην Πάρνηθα καίει για δεύτερη ημέρα και οι συγκεντρώσεις στον δυτικό τομέα του λεκανοπεδίου παραμένουν αυξημένες μετά από ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι.

Αυτή την ώρα κυμαίνονται μεταξύ 70 και 100 μικρογραμμάρια στο κυβικό μέτρο, τιμές που συνιστούν ιδιαίτερα κακές συνθήκες ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Όταν οι τιμές συγκέντρωσης των επικίνδυνων αυτών σωματιδίων είναι υψηλές στην ατμόσφαιρα της μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα, ειδικά εάν η έκθεση στα σωματίδια είναι μεγάλη σε διάρκεια.

Επαναλαμβάνουμε ότι όπου παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα, συνιστάται η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά παράθυρα, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άτομα με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε συνεχή βάση για την κατάσταση, παρακολουθώντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα air-quality.gr/
– Στο δίκτυο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ συμβάλλουν εκτός του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης, Αιγαίου και Δημοκρίτειο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button