Ελλάδα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: «Δώρο» το 50% για τους τρεις πρώτους κύκλους-ανοίγει αναδρομικά ο 5ος κύκλος για όσους δεν πρόλαβαν

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 8 Φεβρουάριου για να υποβάλουν αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζονται στην «αναδρομική» διαγραφή του 50% των φθηνών δανείων που έλαβαν πάνω από 145.000 επιχειρήσεις στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι θα επιστραφεί στο κράτος το 50% του δανείου ενώ το άλλο 50% θα θεωρηθεί επιδότηση και θα δοθεί ως δώρο όπως έγινε άλλωστε με την τέταρτο και πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο δρόμος για το «κούρεμα» του 50% των φθηνών κρατικών δανείων των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας άνοιξε μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα για μετατροπή επιστρεπτέων ενισχύσεων σε επιδοτήσεις. Αν και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Μάρτιο αρμόδιες πηγές τοποθετούν τον πήχη στο 50%.

Ξανα ανοίγει αναδρομικά ο 5ος κύκλος.

Την πλατφόρμα «mybusinessSupport» ανοίγει ξανά  η ΑΑΔΕ προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις στον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής περίπου 10.000 νέες επιχειρήσεις, καθώς και όσοι έμειναν εκτός γιατί ενώ είχαν δηλώσει τα έσοδά τους δεν πάτησαν το «κουμπί» για να υποβάλουν την αίτηση. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 8 Φεβρουάριου για να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν ενισχύσεις από 1.000 έως 4.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button