ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: «Χάρισμα» των ποινών για 18.000 περιπτώσεις εξετάζει το υπ. Οικονομικών

Να βρεθεί μία φόρμουλα έτσι ώστε να τηρηθεί το γράμμα του νόμου, αλλά παράλληλα η Πολιτεία να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά της, με την πιστή εφαρμογή των διατάξεων, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τις επιχειρήσεις που «συνελήφθησαν» να μην έχουν τηρήσει τις υποχρεώσεις τους για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σε αυτήν την περίπτωση με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι επιχειρήσεις καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο της ενίσχυσης και μάλιστα εντόκως.

Η πρόταση αυτή  κερδίζει έδαφος, αλλά πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για κάποιες επιχειρήσεις με «οριακή» παραβίαση των όρων χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η οφειλή που έχει βεβαιωθεί θα διαγραφεί ενώ για τις υπόλοιπες θα εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου.

Μάλιστα  εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που έχουν «ξεχάσει» ή ακόμη και να υπάρξει παράταση της προθεσμίας πληρωμής της οφειλής της επιστρεπτέας μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button