ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επιχείρηση «Ελευθερία»

Σκηνές απο ταινία θυμίζει το πλάνο για την διανομή του πολυαναμενόμενου εμβολίου.

Τεράστια είναι η επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Ελευθερία» που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά και τη φύλαξη των εμβολίων  του Κορονοϊού  απο τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διανομή του στη χώρα μας.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και Στρατός θα συμμετέχουν προκειμένου η όλη διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να υπάρχει ασφαλή μεταφορά, αλλά και περιφρούρηση.

Για την  επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης θα χρησιμοποιηθούν 3.000 αστυνομικοί, ενώ επτά θα είναι τα σημεία αποθήκευσης του εμβολίου που στην πορεία θα γίνουν 14, όσο έρχονται δηλαδή οι παρτίδες στη χώρα μας. Κεντρικά σημεία θα είναι σίγουρα  στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι υπόλοιπες περιοχές. Οι χώροι θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως, θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ κατά τη μεταφορά τους θα ακολουθεί αυτοκινητοπομπή.

Τα φορτηγά ψυγεία που θα μεταφέρουν τα εμβόλια στις αποθήκες θα συνοδεύουν περιπολικά της αστυνομίας και μηχανές άμεσης δράσης, ενώ επίσης με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Παράλληλα θα υπάρχει παρουσία της αστυνομίας και στα περίπου 750 κτίρια μέσα στα οποία θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button