Τουρισμός

Επενδύσεις και νέες ξενοδοχειακές αφίξεις το 2021 παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία

Με μουδιασμένη οικονομία και  τουρισμό βαθύτατα επηρεασμένο απο την πανδημία , κάποια  ξενοδοχειακά projects που είχαν ξεκινήσει  να δρομολογούνται ή κατασκευάζονται στην Αθήνα προχωρούν.

Το 2021  θα καλωσορίσει νέα πολυτελή ξενοδοχεία. Κάποια απο αυτά θα δώσουν νέα ζωή σε εγκαταλελειμένα παλιά κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα οποία βρήκαν πλέον νέα χρήση, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και της καθιέρωσης της Αθήνας ως city break προορισμό.

Οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις το 2021

Οι παρακάτω ξενοδοχειακές μονάδες αναμένονται άνευ απροόπτου να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του 2021 και μάλιστα οι περισσότερες με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν (άνοιξη – καλοκαίρι 2021):

NYX Athens (πρώην Esperia) @ Σταδίου 22

Η Fattal Hotels προχωρά στην ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου Esperia. Η πρόβλεψη που υπάρχει για το νέο κατάλυμα κάνει λόγο για δημιουργία μονάδας 5 αστέρων, με το κόστος της ανακαίνισης να ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να ανοίξει εντός του 2021.

Athens Town House 5* @ Σταδίου & Κολοκοτρώνη 3-5

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου Athens Town House, 45 δωματίων, στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα. Το 3ώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, θα ανακατασκευαστεί για να στεγάσει το νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Η Intrakat μίσθωσε το εν λόγω ακίνητο μετά από σχετικό διαγωνισμό το 2017. Το κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει το 2020 αλλά πλέον τα σχέδια δείχνουν ολοκλήρωση εντός του 2021.

Το νέο Moxy @ Σταδίου 65

Mια από τις περιοχές της Αθήνας με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης είναι η Ομόνοια, στην οποία πνέει δυνατός αέρας ανανέωσης. Η μετατροπή του Σαρογλείου Μεγάρου σε πολυτελές ξενοδοχείο είναι ήδη σε εξέλιξη.

Η επένδυση υλοποιείται από κοινού από την Dimand, την Prodea Investments και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

To 8ώροφο κτίριο  στην Ομόνοια, επιφάνειας 11.300 τ.μ., περιήλθε στα χέρια των Dimand – Prodea με την μακροχρόνια μίσθωσή του από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κατέχουν αντίστοιχα το 62% και 38% του κτιρίου. Η περίοδος μίσθωσης είναι 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη 25 χρόνια.Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.

MOXY HOTEL,

Hellenic Vibes @ Ερμού 66 & Αγίας Ειρήνης 7

Στη συμβολή των οδών Ερμού 66 και Αγίας Ειρήνης 7, στο Μοναστηράκι. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 35 δωμάτια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button