Magazino

Ενδιαφέρον της NASA για τα πολύ ισχυρά γεωμαγνητικά παιδία του Ολύμπου

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια.

Το σπίτι των 12 Θεών της Ελληνικής Μυθολογίας αποτελεί ένα χώρο τον οποίο ακόμη και σήμερα συνοδεύεουν πολλές παράξενες ιστορίες. Κατα τον Όμηρο οι δωδεκα θεοί κατοικούν στα φαράγγια του , «τις πτυχές του Ολύμπου» όπως τα αποκαλεί όπου και βρίσκονται τα παλάτια τους. Το Πάνθεον (ο σημερινός Μύτικας) είναι το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των Θυελλωδών συζητήσεών τους.

Αν ψάξεις θα διαβάσεις αμέτρητες ιστορίες, μύθους, γεγονότα, μαρτυρίες και εικασίες που ξεπερνούν ακόμα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Οι θρύλοι είναι πολλοί απο  ιστορίες για νεραϊδότοπους, επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων ,μέχρι ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α.

Ας αρχίσουμε απο τα πιο απλά .

Στο «Στεφάνι του Δία» λέγεται πως κατά την ανατολή του ήλιου οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού (3η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου), απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με εμφανή τα χαρακτηριστικά του. Η τοποθεσία που φαίνεται το πρόσωπο του Δία έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία».

 

Πυραμίδες στον Ολύμπο ;

Σύμφωνα την εκτίμηση μελετητών οι πυραμοειδές κορυφές του Ολύμπου δεν είναι τυχαίες. Οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους, στις κορυφές τους βρίσκονται οι περιοχές Τούμπα, Αγ. Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας αντίστοιχα.

Ένα βασικό στοιχείο για τις πυραμίδες είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους. Σύμφωνα με έρευνες την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό (οι λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες»). Από τα τρία αυτά άστρα, τα δύο είναι σε ευθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ενώ ακριβώς το ίδιο παρατηρείται στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Έτσι ξεκινούν νέες ιστορίες και μύθοι, για το κατά πόσο είναι φυσικές ή τεχνητές οι πυραμίδες του Ολύμπου.

Φωτο:https://www.mountolympussummits.com

Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία με τα πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως στην περιοχή που βρίσκεται η Εκκλησία του προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, υπάρχουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Πόρτες του Ολύμπου (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Η  περιοχή που ονομάζεται Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει κινήσει το ενδιαφέρον των  επιστημόνων της ΝΑSΑ ώστε να κάνουν πειράματα . Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν οι μαρτυρίες για φώτα στον ουρανό, για καταγεγραμμένα ισχυρότατα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλλά κυρίως και για εξαφανίσεις κατοίκων της περιοχής.

Αυτά που υπάρχουν κρυμμένα εκεί, είναι πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε και το ενδιαφέρον της ΝASA και όχι μόνον, είναι μεγαλύτερο από ότι ακούγεται, αφού πολλές ομάδες επιστημόνων έχουν έρθει από το εξωτερικό με αρκετούς τόνους εξοπλισμού, για να εξερευνήσουν κάθε περίπτωση που έγινε πολύ ή λίγο γνωστή από τις μαρτυρίες εκείνων, που ήρθαν σε επαφή με ανεξήγητα φαινόμενα

Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας έχει μακρά ιστορία αφού στην εποχή της τουρκοκρατίας, αποτέλεσε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας. . Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα Εκκλησάκι στο οποίο η Φιλική Εταιρεία είχε αφήσει έγγραφα-εντολές προς τους κατοίκους, τα οποία σώζονται μέχρι και σήμερα.

Υπάρχουν οι μαρτυρίες ορειβατών του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Κέντρου Ελασσόνας που αναφέρουν πως κάνοντας αναρρίχηση στην περιοχή του σπηλαίου ακούγανε πεντακάθαρα ομιλίες τις οποίες δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από που έρχονταν.
UFO

Έχουν αναφερθεί θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και μυστηριωδών φώτων στις απότομες χαράδρες του, ενώ πολλά λέγονται και για την τοποθεσία Καλάγια.

Κάποιες θεωρίες επίσης θέλουν τον Ολυμπο να συνδέεται με τη φιλολογία της Κούφιας Γης και τη συνομωσιολογία, καθώς υποθέτουν την ύπαρξη τεράστιων βάσεων στο εσωτερικό του.

Όπως και να έχει ο Όλυμπος είναι ένα πανέμορφο βουνό ,αγαπημένος αλλά και δύσκολος προορισμός για όσους ασχολούνται με την ορειβασία η την πεζοπορία.

Έχει κάθε χρόνο επισκέπτες απο όλο τον κόσμο που γεμίζουν απο την ….ενέργεια που σίγουρα εκπέμπει άγρια ομορφιά του .

.👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook:https://www.facebook.com/enjoynews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button