ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας πίνακας 150 ετών δείχνει μια γυναίκα να κρατάει ένα iphone ;

Το iPhone παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2007, όμως ένας πίνακας 150 ετών ανέπτυξε μια περίεργη θεωρία που σχετίζεται με τους ταξιδιώτες στον χρόνο.

Στον πίνακα που ζωγράφισε ο Ferdinand George Waldmüller το 1860 φαίνεται μια γυναίκα να περπατάει κρατώντας ένα iPhone.

Το έργο τέχνης απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα να διασχίζει ένα μονοπάτι, κρατώντας στα χέρια της κάτι που η λογική λέει ότι είναι βιβλίο, ενώ ένας άνδρας την περιμένει για να της χαρίσει ένα λουλούδι.

Ο πίνακας εκτίθεται στο μουσείο Neue Pinakothek στο Μόναχο της Γερμανίας, μαζί με άλλους πίνακες της εποχής.

Ωστόσο, ένας επισκέπτης, ο Πίτερ Ράσελ παρατήρησε κάτι πολύ απροσδόκητο στο έργο τέχνης του 1860: ένα iPhone.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι το πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία της ζωγραφικής. Σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άνθρωπος που να μην δει την ομοιότητα με τη σκηνή ενός νεαρού κοριτσιού που απορροφήθηκε στα social media του smartphone της», είπε ο Ράσελ.

  1. Η εικόνα αυτή έγινε viral στα social media και ανέπτυξε διάφορες περίεργες θεωρίες. Σύμφωνα με αυτές το κορίτσι στον πίνακα θα μπορούσε να είναι μια ταξιδιώτης του χρόνου, όμως ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του πρακτορείου τέχνης austrian-paintings.at διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Το κορίτσι σε αυτόν τον πίνακα του Waldmüller δεν παίζει με το νέο της iPhone, αλλά πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας ένα μικρό βιβλίο προσευχής στα χέρια της», ξεκαθάρισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button