ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας ακόμη διχασμός για την Ελληνική κοινωνία :Εμβολιασμένοι vs Ανεμβολίαστοι

γράφει η Α.Αγγέλου
Μία πόλωση με κοινωνικό  αλλά και υγειονομικό χαρακτήρα που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν να είμαστε σε έναν άτυπο «πόλεμο»  μεταξύ μας .

Περίπου 5 εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί έχουν τις αμφιβολίες τους, τις ανησυχίες τους και τις ενστάσεις τους ,ενώ 6.758.054 έχουν πλήρως ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως και σήμερα (11/12/2021) .

Δημιουργήθηκαν δύο άτυποι πόλοι , οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μια διαίρεση που  αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα για την Ελληνική κοινωνία .

Χώροι ελεύθεροι για τους εμβολιασμένους και …παγκάκια για τους ανεμβολίαστους .Αυτός ο διαχωρισμός δεν βοηθάει ….εν αντίθεση προκαλεί περισσότερο φανατισμό.

Μέσα στην ίδια οικογένεια ,ανάμεσα σε ζευγάρια ,μέσα στον εργασιακό μας χώρο …υπάρχει παντού και είναι τόσο άβολο να ακούς να εξηγεί η κάθε πλευρά τα επιχειρήματα της με πάθος τις περισσότερες φορές προσπαθώντας να πείσει  ..τον «αντίπαλο» για την ορθότητα της δικής της άποψης.

Αυτός ο  «ψυχρός πόλεμος » εντός της κοινωνίας, αποτυπώνεται στις κοινωνικές συναναστροφές με πολύ άβολο τρόπο ,στα ΜΜΕ, που με γνώμονα πολλές φορές  την εμπορικότητα  συμβάλλουν στο κλίμα σύγχυσης αντί να το κατευνάζουν.

Ακόμη πιο άσχημα είναι τα πράγματα στο Ίντερνετ ,όπου στα κοινωνικά δίκτυα ,τα fake news ,η παραπληροφόρηση και πολλά «κοσμητικά επίθετα» στολίζουν αρνητές η εμβολιασμένους.

Αυτονόητο ότι η κοινωνία  έχει χάσει  πια την ψυχραιμία της έχοντας βιώσει τη μια κρίση μετά την άλλη.Η διαίρεση αυτή της κοινωνίας αποτελεί όμως την λάθος συνταγή για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα στην ήδη βεβαρημένη ψυχοπνευματική της ισορροπία.

Κανένας  πολίτης δεν πρέπει να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί οσο αναγκαίο και εάν είναι απέναντι σε έναν τόσο «περίεργα επιθετικό ιό» αλλά να επιλέξει μόνος του κατα την άποψη μας , χωρίς «οικονομικά πρόστιμα»  ,με υπευθυνότητα και χωρίς ακρότητες εάν θα εμβολιαστεί η όχι.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται ότι τα εμβόλια δεν είναι αρκετά ασφαλή αναφερόμενοι σε σπανιότατες σοβαρές παρενέργειες ,χωρίς να υπολογίζουν και να αντισταθμίζουν  το όφελος που είναι το να «βγαίνεις» ζωντανός σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από όσους είναι αρνητές στα εμβόλια απο μια ΜΕΘ.

Στη συντριπτική πλειοψηφία είναι , «ιδεολόγοι » αρνητές,  «αιρετικοί» επιστήμονες, που κάποιες φορές μιλάνε για ανθρώπινα πειραματόζωα, τσιπάκια, αντίχριστους  και παγκόσμιες συνωμοσίες.Θεωρίες τόσο ακραίες πολλές φορές που σε κάνει ν αναρωτιέσαι αν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν όλα αυτά.

Είναι πραγματικά θλιβερό σε μια εποχή που η επιβίωση είναι εκ των πραγμάτων τόσο δύσκολη σε παγκόσμιο επίπεδο να υπάρχει αυτή η πόλωση .

Ας βάλουμε τη λογική ,να λειτουργήσει ο καθένας με τον δικό του τροπο είτε με τους  εμβολιασμένους είτε με τους ανεμβολίαστους .Το να έχουμε «πόλεμο» μεταξύ μας είναι ολέθριο .

Το πιο τραγικό όμως  είναι οι 19,157 συνάνθρωποι μας που έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊο (12/12/2021),και αυτό δεν επιδέχεται καμμιά αντιπαράθεση .

Ανάμεσα στα θύματα νέοι ανθρωποι γεμάτοι όνειρα για τη ζωή τους  ,γυναίκες που ήταν εγκυμονούσες  και περίμεναν να σφίξουν στην αγκαλιά τους το μωράκι τους ,έφηβοι που είχαν όλη τη ζωή μπροστά και ηλικιωμένοι που θέλαν περισσότερες μέρες κοντά σ αυτούς που αγαπούσαν.

Οικογένειες έχασαν τους ανθρώπους τους και αυτοί που έμειναν πίσω μάλλον θα δεν θα έχουν καμμία διάθεση να παρακολουθήσουν αυτην την παράλογη αντιπαράθεση .

Όμως και όλοι αυτοί που έφυγαν απο κοντά μας ….εάν μπορούσαν ίσως αναθεωρούσαν την επιλογή τους  να μείνουν ανεμβολίαστοι αφού κατα πλειοψηφία τα θύματα ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έχασαν τη μάχη της επιβίωσης απο αυτή τη πανδημία και κάποιοι που ήταν εμβολιασμένοι.

Η ζωή είναι ένα πολύτιμο Θείο δώρο και δεν χωράει σε καμμιά αντιπαράθεση .

👉Aκολουθήστε την σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button