ΟμογένειαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤουρισμός
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ένα project για Non-Stop πτήσεις από την Βοστώνη στην Αθήνα με έντονο το Ελληνικό στοιχείο

Πριν από δύο χρόνια, μια ομάδα Ελληνοαμερικανών εθελοντών εντάχθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη για να εργαστεί δωρεάν για μια τρελή ιδέα: Να στηρίξουν ένα επαγγελματικό πλάνο για μια απευθείας πτήση που θα συνδέει τη Βοστώνη με την Αθήνα.

Η τελευταία φορά που η Ολυμπιακή Αεροπορία πέταξε ασταμάτητα από τη Βοστώνη στην Αθήνα ήταν το 1994 και καμμία αεροπορική εταιρεία δεν έχει προσπαθήσει μέχρι στιγμής να συνδέσει αυτές τις δύο πόλεις.

Μια τέτοια πτήση θα ήταν μια μεγάλη γέφυρα για τη Ομογένεια μας και, φυσικά, τις επιχειρήσεις, την ακαδημαϊκή, ιατρική και επιστημονική κοινότητα, η οποία θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα στην Ελλάδα.

Από το 2018, η ομάδα αυτή μεγάλωσε με πιθανούς ενδιαφερόμενους, διερευνώντας τρόπους για να διευκολύνουν μια απευθείας πτήση που θα συνδέει τη Βοστώνη με την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού η ομάδα που υποστηρίζει αυτό το project, συναντήθηκε με αεροπορικές εταιρείες CEOS, εμπειρογνώμονες της αεροπορίας, τουριστικούς πράκτορες, δημάρχους, και διευθυντές ανάπτυξης από τα αεροδρόμια της Βοστώνης και της Αθήνας. Συγκέντρωσε επίσης την ισχυρή υποστήριξη από την Ελληνική Αμερική, τους συλλόγους της διασποράς, την Εκκλησία, τον Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, και φυσικά από την ελληνική κυβέρνηση.

Η λεπτομερής έρευνα μάρκετινγκ και η έρευνά ανάλυση της αγοράς, καθώς και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της διασποράς της Νέας Αγγλίας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για μια άμεση πτήση.
Πιστεύουμε οτι ίσως καταφέρουμε να πετάξουμε με μια εποχιακή απευθείας πτήση 3 φορές την εβδομάδα το 2021 ή το 2022 είπε ο κ Στράτος Ευθυμίου απο το προξενείο μας στην Βοστώνη.

Στη συνέχεια ήρθε η κρίση 737 max η οποία επηρέασε άσχημα τις αεροπορικές εταιρείες και φυσικά, η πανδημία του Covid. Η πανδημία φαινόταν να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο αυτής της ιδέας , αφού σίγουρα θα χρειαστούν χρόνια για την αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει, και τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.
Αν και αυτό είναι αλήθεια, φαίνεται ότι η μετά την πανδημία εποχή θα είναι ευνοϊκή για τα ταξίδια και τον τουρισμό και αυτό το πλαίσιο θα ευνοήσει τις point-to-point πτήσεις αντί των δρομολογίων διαμετακόμισης.

Σε αυτό το διαφορετικό πλαίσιο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλή επιχειρηματική στιγμή για αυτό το project λένε τα μέλη της ομάδας.
H συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένιας, θα είναι σίγουρα σημαντική.

Η ομάδα μας προτρέπει: Κρατήστε την αναπνοή σας, δέστε τη ζώνη ασφαλείας σας, και ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα μας φέρει εμβόλια, παλιές ζωές μας, και πιο θετικές εξελίξεις στις μετακινήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button