ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενα χρόνο μετα τον πρώτο θάνατο απο τον Κορονοϊο …δεν ξέρει κανείς την προέλευση του -υπάρχουν πολλά ερωτηματικά !

Covid 19: Ένα χρόνο μετά τον πρώτο θάνατο, η ανθρωπότητα αγνοεί την ακριβή προέλευσή του ιού.

Πέρυσι στις 11 Ιανουαρίου 2020, το Πεκίνο ανακοίνωνε τον θάνατο, του πρώτου γνωστού θύματος του νέου κορονοϊού, ενός 61χρονου άνδρα ο οποίος έκανε τακτικά τα ψώνια του σε μια αγορά της Γουχάν, μιας μητρόπολης 11 εκατομμυρίων κατοίκων στο κέντρο της Κίνας.

Δυστυχώς ήταν η αρχή μιας παγκόσμιας πανδημίας που ανέτρεψε όσα είχαμε δεδομένα .Τον θάνατο αυτού του άνδρα, ( το όνομα παραμένει άγνωστο), θα ακολουθήσουν μέσα σε διάστημα ενός χρόνου σχεδόν 1,9 εκατομμύριο άλλοι σε όλο τον πλανήτη.

Αν και τυπικά ο κορονοϊος εμφανίστηκε πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στη μεγάλη αγορά Χουανάν της Γουχάν, όπου πωλούνταν ζωντανά άγρια ζώα,

Μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει πραγματικά από πού προήλθε. Αυτό που στην αρχή της πανδημίας ακουγόταν σαν συνωμοσιολογία δεν αποκλείεται να αποδειχθεί αληθινό. Μήπως ο νέος κορωνοϊός διέφυγε όντως από κάποιο εργαστήριο, στο οποίο διεξάγονταν έρευνες με ιούς νυχτερίδων;

Όλα αυτά όμως δεν αποκλείουν ο ιός να ξέφυγε κατά λάθος από το ινστιτούτο της Γουχάν. Ήδη στο τέλος Ιανουαρίου του 2020 το ειδικό περιοδικό Science αμφισβητούσε την υπόθεση ότι ο ιός μεταπήδησε σε άνθρωπο από την ψαραγορά.  

Έρευνα μάλιστα στο επίσης επιστημονικό περιοδικό The Lancet διαπίστωνε ότι από τους 41 πρώτους ασθενείς με κορωνοϊό, οι 13 δεν είχαν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ψαραγορά.

Το παράξενο είναι ότι πρόσφατα το Πεκίνο περιόρισε την αρθρογραφία για την προέλευση του ιού, χαρακτηρίζει αβάσιμες τις εικασίες των δυτικών ΜΜΕ και τονίζει ότι οι έρευνες για την καταγωγή του κορωνοϊού συνεχίζονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button