ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μάνδρα: Ο Χρήστος Γιαλιάς φοβόταν για τη ζωή του – Άκρως επαγγελματικό το χτύπημα, τι ψάχνει η αστυνομία

Ο δολοφονημένος επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς,  το βράδυ  φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα φοβόταν για τη ζωή του.

Είχε τοποθετήσει κάμερες γύρω από το σπίτι του στη Μάνδρα, συνήθιζε πολλές φορές να κυκλοφορεί με φρουρά, ενώ ο επιχειρηματίας στις μετακινήσεις του άλλαζε αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως, χωρίς όμως ποτέ η Αστυνομία να έχει δεχθεί καταγγελία ότι κινδυνεύει.

Οι πολλαπλές επιχειρηματικές δραστηριότητές του, καθώς φέρεται να είναι ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών, και η μεγάλη οικονομική επιφάνεια που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον είχαν κάνει να λαμβάνει σοβαρά μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ  και μια δικαστική διαμάχη που είχε με έναν πρώην συνεργάτη του με φόντο 4 εκατομμύρια ευρώ, είχε πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με αίσιο αποτέλεσμα. 

Το συμβόλαιο θανάτου που σφραγίστηκε σε βάρος του, λένε οι αξιωματικοί  της Ασφάλειας, ήταν επαγγελματικό. Οι εκτελεστές, του έστησαν ενέδρα 150 μέτρα από το σπίτι του, στην οδό Αγίας Αικατερίνης γαζώνοντας το όχημα του με καλάζνικοφ, ενώ στη συνέχεια το πυρπόλησαν και πέταξαν το όπλο μέσα για να σβήσει η φωτιά τα ίχνη τους.

Μάλιστα, έκαψαν και το όχημα που χρησιμοποίησαν για να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο που θα έδινε στο πιάτο των Αρχών την ταυτότητα τους και χάθηκαν με μοτοσικλέτα στα στενά της περιοχής ακολουθώντας άγνωστο δρομολόγιο.

Οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πληροφορίες ,  κινούνται σε τέσσερα επίπεδα:

– Αναζητούν κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, τόσο μια ώρα πριν τη δολοφονία του Γιαλιά, όσο και τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι οι επαγγελματίες δολοφόνοι παρακολουθούσαν το σπίτι, τις διαδρομές του θύματος και όλες τις κινήσεις του πριν τον εκτελέσουν. Στόχος είναι να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις των πληρωμένων δολοφόνων, τόσο πριν όσο και μετά το έγκλημα.

– Ψάχνουν στίγματα κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από κεραίες της περιοχής πριν και μετά την εκτέλεση για να «λοκάρουν» συγκεκριμένα πρόσωπα.

– Κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν ανοικτοί λογαριασμοί και διαφορές που ίσως κρύβουν τα κίνητρα των δολοφόνων.

– Καλούν ένα – ένα τα πρόσωπα που βρίσκονται στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν τη λεπτομέρεια που θα λύσει τον γρίφο της ματωμένης αυτής ιστορίας. Αν δηλαδή είχε διαφορές με συγκεκριμένα άτομα.

Η υπόθεση, θεωρείται άκρως σημαντική, καθώς ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, υπήρξε παράγοντας σε τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες και συγκεκριμένα της Α.Ο Τρίκαλα, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το 2018, η πρώην σύζυγος του είχε δολοφονηθεί στα σκαλιά του σπιτιού της στη Μάνδρα, όταν επέστρεφε από καζίνο και αλλοδαποί ληστές εκτιμούσαν ότι είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button