ΑΠΟΨΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023-Όλες οι δράσεις του Φεβρουαρίου

Περιπατητικές διαδρομές στην πόλη, μοναδικές ξεναγήσεις σε εικαστικές εκθέσεις, απονομή πιστοποιητικών επιμόρφωσης, εργαστήρια μυθοπλαστικής, μουσικό θέατρο και πολλές ακόμη δράσεις και εκδηλώσεις έρχονται τον Φεβρουάριο στην Ελευσίνα.

Η Ελευσίνα υποδέχεται τον Φεβρουάριο με το Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ, τις περιπατητικές διαδρομές και τα παιχνίδια πόλης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την ομάδα πeripatos, που συνδημιουργήθηκαν με την τοπική κοινωνία της Ελευσίνας. Το Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ μας προσκαλεί στις 3, 4, 10 και 11 Φεβρουαρίου να διασχίσουμε μαζί για τέσσερις τελευταίες φορές τους δρόμους της Ελευσίνας και να δημιουργήσουμε κοινές εμπειρίες πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.

Νύμφη στο παράκτιο μέτωπο της πόλης |

Οι Νύμφες, έναν χρόνο ακριβώς μετά το Μυστήριο 0 Μυστήρια Μετάβασης – Τελετή Έναρξης, εμφανίζονται αναπάντεχα στις 4 Φεβρουαρίου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Παράλληλα, εκπαιδευτικά πλοιάρια του Ναυταθλητικού Ομίλου Ελευσίνας αναζητούν τη μυθική οντότητα στον βυθό του Ελευσινιακού κόλπου. Μία σύντομη performance – αφιέρωμα στη Φεύγουσα Κόρη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00, σε κινησιολογική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου και ενδυματολογική της Όλγας Καραβερβέρη.

Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας | Credit John Stathis

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θεσπίστηκε από την 2023 Ελευσίς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο της επιτυχημένης λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Ελευσίς η Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης & Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του προγράμματος.

Μια σειρά συζητήσεων, με τίτλο Πόλη-Πολιτισμός-Παρακαταθήκη, σχετικά με τη δυναμική εξέλιξη της πολιτιστικής ζωής της πόλης, την ενεργοποίηση ομάδων της κοινότητας σε επιμέρους κατευθύνσεις τέχνης και έρευνας, και τις δυνατότητες αξιοποίησης των διαφόρων κατηγοριών παρακαταθήκης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εξέλιξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο στις 9, 16 και 27 Φεβρουαρίου.

Μην χάσετε!

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι και επισκέπτες της Ελευσίνας θα έχουν για τελευταία φορά την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εικαστική εκθέση Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας του Juan Esteban Sandoval καθώς και να παραλάβουν τα πήλινα κράνη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, Μυστήριο 151 A Rave Down Below σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου, Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης της Στεφανίας Στρούζα και Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία του Αντώνη Θεοδωρίδη. Οι τέσσερις εκθέσεις θα είναι ανοιχτές από τις 13.00 έως τις 20.00, ενώ, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι δημιουργοί των έργων -διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό- θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα συνομιλούν με το κοινό.

Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας | Credit John Kouskoutis

Μυστήριο 151 A Rave Down Below | Credit Pinelopi Gerasimou

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης | Credit John Kouskoutis

Μυστήριο 8 Eyes on Japan | Credit Pinelopi Gerasimou

Έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου συνεχίζεται το Μυστήριο 112: Το Θέατρο της Ενέργειας ή Περί Φιλίας, το έργο της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου. Μια σειρά ανοιχτών καλλιτεχνικών εργαστηρίων μυθοπλαστικής για –και με– τους κατοίκους της Ελευσίνας. Στον χώρο της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ, οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και ευαισθητοποιούνται για τις ευρείες επιλογές πρακτικών και τεχνικών που σχετίζονται με την παραγωγή έργων τέχνης.

Το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου επιγραμματικά:

Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ Ι 2-8 Φεβρουαρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button