Ελλάδα

ΕΙΝΑΠ: Τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν νοσοκομεία μίας νόσου!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς ) επισημαίνει ότι  είναι απαραίτητη η επανέναρξη των χειρουργείων στα νοσοκομεία σε κανονική λειτουργία ώστε να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς που έχουν επανειλημμένα αναβληθεί, όπως έχουμε υποδείξει με πολλές ανακοινώσεις στο παρελθόν, φυσικά τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν νοσοκομεία μίας νόσου!

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση, επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες και την εξασφάλιση ΜΕΘ τόσο για non covid όσο και για covid ασθενείς.

Επίσης, απαιτούμε για μία ακόμη φορά και με κατεπείγουσες διαδικασίες την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού για την άμεση στελέχωση και λειτουργία ικανού αριθμού νέων κλινών ΜΕΘ που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δυστυχώς η πρακτική του Υπουργείου να μετατρέπει τις υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ Γενικής Μονάδος σε κλίνες ΜΕΘ COVID δεν αποτελεί λύση. Είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση και επαρκή αύξηση του συνολικού αριθμού των κλινών ΜΕΘ που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button