Έγινε σήμερα η παρέλαση Athens Pride 2021 προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας

Σκοπός της παρέλασης, σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν να θυμηθούν όλα όσα δίνουν κουράγιο στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και αυτή να συνεχίζει τους αγώνες στην ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία.
Η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του Pride.
«Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα» τονίζουν τα μέλη της κοινότητας.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν διεκδικούνται ούτε μεμονωμένα ούτε από τα πάνω, διεκδικούνται από τα κάτω και οριζόντια. Έχουμε δίπλα μας και άλλες κοινότητες γιατί ως ΛΟΑΤΚΙ, δεν διεκδικούμε μόνο για εμάς αλλά για όλους τους ανθρώπους και τις μειονότητες που βιώνουν διακρίσεις.