Επενδύσεις

Δυναμική θα είναι σύντομα η είσοδος της Αmazon στην ελληνική αγορά.

Προχωρά η επένδυσή της Amazon στην Ελλάδα.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη απέκτησε γραφεία στο Χαλάνδρι

Η επένδυση του τεχνολογικού βραχίονα δικτύωσης της πολυεθνικής, Amazon Web Services (AWS), έχει ξεκινήσει ήδη να ξεδιπλώνεται σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μάλιστα κατα πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη το κέντρο διανομής της εταιρείας στο Θριάσιο.

Η ηγέτιδα στις cloud υπηρεσίες παγκοσμίως, έπειτα απ’ την επένδυση της πέρυσι για τη δημιουργία υποδομής «Amazon CloudFront Edge», ενός δικτύου από proxy servers παροχής περιεχομένου, που ένωσε την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της AWS, έχει περάσει και στη φάση συγκρότησης μίας ισχυρής ομάδας στην Αθήνα που θα αναλάβει περιφερειακό ρόλο καλύπτοντας επίσης τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας.

Κάτι που, όταν ολοκληρωθεί, θα οδηγήσει και στην επισημοποίηση της λειτουργίας στο Χαλάνδρι των γραφείων της θυγατρικής, Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε., που συστάθηκε πέρυσι με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο πλέον φθάνει τα 3 εκατ. ευρώ μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις αρχές του περασμένου έτους, και διαχειριστή τον επικεφαλής ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική) της Amazon Web Services κ. Τόνι Βαν ντε Μπέργκε.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button