ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δημοσκόπηση Metron για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη Αχτσιόγλου με Κασσελάκη -ποιος προηγείται.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Τα στοιχεία της ανέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.

Στο ευρύ κοινό, η Έφη Αχτσιόγλου έχει καθαρό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο μειώνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όταν ερωτώνται εκείνοι που θα πάνε να ψηφίσουν -και άρα θα κρίνουν το αποτέλεσμα-, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Στην προτίμηση για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,

Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 35%, έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41%, έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39%, έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ενώ από 3% συγκεντρώνουν Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Σενάρια β’ γύρου

Σε περίπτωση που η εκλογή προέδρου κριθεί στον δεύτερο γύρο, τότε η έρευνα της Metron Analysis δείχνει τα εξής:

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 25% του Στέφανου Κασσελάκη.

Στους ψηφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 45%, έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Δημοτικότητες υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 48% στο γενικό κοινό, 72% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αποδοχή 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 29% στο γενικό κοινό, 58% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 62% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

 

Metron Analysis: Ο Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, έναντι 37% της Έφης Αχτσιόγλου.

Επίσης, το 35% πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης θα βελτιώσει την εικόνα του κόμματος, έναντι 39% της κ. Αχτσιόγλου, και το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου, ο Στ. Κασσελάκης προηγείται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, έναντι της Έφης Αχτσιόγλου στα αντίστοιχα ερωτήματα.

Έτσι, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου, ενώ το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Αχτσιόγλου 29%)

.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button