Δήμος Σαρωνικού :προχωράει η δημιουργία του πάρκου στο Λαγονήσι

Η δημιουργία πάρκου στο Λαγονήσι είναι ένα έργο που είχε ανακοινωθεί προ διετίας από τον Δήμο Σαρωνικού.Το έργο αυτό μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία.
Είναι πολύ σημαντική για την περιοχή η δημιουργία αυτού του χώρου αναψυχής και άθλησης επί της λεωφόρου Καλυβίων που οδηγεί στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.
Πρόκειται για ανάπλαση μιας έκτασης 3.400 τμ και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 575.016,67 ευρώ, εκ των οποίων τα 345.010 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.
Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός πάρκου για την ψυχαγωγία, την αναψυχή, το παιχνίδι και την άθληση μικρών και μεγάλων κατοίκων και επισκεπτών.
Το πάρκο θα περιλαμβάνει παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο κι έναν μεγάλο χώρο ημικύκλιου καθιστικού (αμφιθέατρο), το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις καλλιτεχνικών ομάδων, σχολείων και άλλων φορέων.
Ο νέος δήμαρχος κ. Γκίνης δήλωσε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω την τύχη να υπογράψω τη σύμβαση για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Λαγονήσι, ένα έργο που η υλοποίησή του θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του δήμου μας.Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένας υπαίθριος χώρος αναψυχής προσβάσιμος σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες και θα αποτελέσει ιδιαίτερο πόλο έλξης για τη νεολαία μας. Για την πραγματοποίηση της ανάπλασης του εν λόγω χώρου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον τέως δήμαρχο κ. Πέτρο Φιλίππου για την άοκνη προσπάθειά του για την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο και την εξασφάλιση χρηματοδότησης».
👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook:https://www.facebook.com/enjoynews.gr



