Διεθνή

Dick Hoyt: Πέθανε ο πατέρας-πρότυπο που ενέπνευσε τους δρομείς με αμαξίδιο, τρέχοντας  με τον τετραπληγικό γιο του

Η δύναμη της Αγάπης

Ο Dick Hoyt   πέθανε σήμερα στον ύπνο του. Ο άνθρωπος που μαζί με τον γιο του Rick ενέπνευσαν πολλούς να κάνουν το αδύνατο …δυνατό.

Ηταν και θα είναι ο ορισμός της αγάπης και της αφοσίωσης ενός γονιού στο παιδί του, αφού αυτός ο άνθρωπος ενέπνευσε εκατομμύρια δρομείς με συνοδούς με αμαξίδιο για να ξεκινήσουν .

Ο Ρικ, κατά τη γέννα, διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση, αφού ο ομφάλιος λώρος του τυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό του, προκαλώντας την εμπόδιση της μεταφοράς οξυγόνου. Αυτό είχε ως συνέπεια το μυαλό του να μην μπορεί να αποστείλει τα σωστά μηνύματα στους μυς του. Ο Ρικ Χόιτ διαγνώστηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής του τετραπληγικός με εγκεφαλική παράλυση.

5140101_0-0-400-411_768x0_80_0_1_212ca8591f58d4b25adf58525c651397.jpg

Οι γιατροί τον συμβούλευσαν  να βάλει τον γιο του σε ίδρυμα, αφού θα ήταν ουσιαστικά μη λειτουργικός, αλλά αυτός αρνήθηκε. Πήρε τον Ρικ στο σπίτι, με σκοπό να του προσφέρει μια πλήρη, πλούσια και κανονική ζωή.

Η Ομάδα Χόιτ ξεκίνησε το 1977 όταν ο Rick ρώτησε τον πατέρα του αν θα μπορούσαν να τρέξουν μαζί σε έναν αγώνα 5 μιλίων για να βοηθήσουν έναν παίχτη lacrosse του σχολείου του που είχε υποστεί παράλυση.

Ήθελε να αποδείξει ότι η ζωή συνέχιζε ανεξάρτητα από την αναπηρία.

Ο Ντικ Χόιτ δεν ήταν δρομέας και επιπλέον ήταν 36 χρονών. Μετά τον πρώτο τους αγώνα, ο Ρικ είπε

«Μπαμπά, όταν τρέχω, νιώθω σαν να μην είμαι ανάπηρος» μετά τον αγώνα, ο Ντικ άρχισε να τρέχει καθημερινά με ένα σακί τσιμέντο στο καροτσάκι επειδή ο Ρικ ήταν στο σχολείο ή μελετούσε. Ο Ντικ γυμνάστηκε τόσο που, ακόμα και σπρώχνοντας του γιο του, κατάφερε να φτάσει ένα προσωπικό ρεκόρ 17 λεπτών σε αγώνα 5k (5 χλμ).

Μέχρι τον Απρίλη του 2014, οι Χόιτ είχαν διαγωνιστεί σε 1108 αγώνες, περιλαμβάνοντας 72 μαραθώνιους και 6 Ironman.Είχαν τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (Boston Marathon) 32 φορές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button