Διεθνή

Διάγγελμα Ζελένσκι: «Η Δύση μας άφησε μόνους»

Ενω βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε ένα νέο δραματικό διάγγελμα σήμερα το πρωί.

Έκανε αναφορές για ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στις 4 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή 25/2 , προσθέτοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα εμποδίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς τις περισσότερες κατευθύνσεις.

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε το κράτος μας μόνοι μας. Όπως και χθες, οι ισχυρότερες δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά», δήλωσε ο Ζελένσκι, απευθύνοντας έκκληση στους Δυτικούς να βοηθήσουν την Ουκρανία.«Η Ρωσία δεν πείστηκε από τις χθεσινές κυρώσεις; Ακούμε στον ουρανό μας και βλέπουμε στη γη μας ότι αυτό δεν ήταν αρκετό», σημείωσε με νόημα.

 Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στους όρους του Πούτιν για παράδοση της Ουκρανίας λέγοντας ότι «είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε για ένα ουδέτερο καθεστώς, καθώς δεν ανήκουμε στο ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι προβληματισμένος για τις εγγυήσεις που θα λάβει και ποιες θα είναι οι χώρες που θα τις δώσουν.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε γενική επιστράτευση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισβολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα του, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 90 ημερών, αν και η Ρωσία χρειάστηκε μόλις λίγα 24ωρα για να τον βάλει σε αυτή την δύσκολη θέση…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button