ΆνθρωποιΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν ήταν η μοίρα που την ήθελε νεκρή αλλά ο σύζυγός της

Η Βικτόρια Σίλιερς είναι  η γυναίκα  σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα. Το αλεξίπτωτό της δεν άνοιξε, ενώ εκείνη πραγματοποιούσε ένα άλμα ρουτίνας. Έκανε ελεύθερη πτώση από περίπου τρεις χιλιάδες πόδια. Η Βικτόρια ανέφερε στο βιβλίο της πως η μοίρα δεν την ήθελε νεκρή αλλά ο σύζυγός της.

Ας δούμε τι έγινε πριν από περίπου επτά χρόνια το 2015, όταν η έμπειρη skydiver  σώθηκε από θαύμα ,όταν κατά τη διάρκεια άλματος ρουτίνας το αλεξίπτωτο της δεν άνοιξε κι εκείνη βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 3000 ποδιών.,

Στο βιβλίο  της με τίτλο «I survived» αποκαλύπτει πως δεν ήταν η μοίρα που την ήθελε νεκρή αλλά ο σύζυγος της.

Κυριακή του Πάσχα, έτος 2015. Η έμπειρη skydiver Βικτόρια Σίλιερς κάνει ένα άλμα με ένα αλεξίπτωτο, δώρο του συζύγου της και λοχία του Βρετανικού στρατού Εμίλ Σίλιερς. Τα αλεξίπτωτά της, κύριο και εφεδρικό, αποτυγχάνουν να ανοίξουν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος από ύψος 3.000 ποδιών! Για καλή της τύχη θα επιβιώσει παρά τους σοβαρότατους τραυματισμούς.

Για κακή της τύχη θα αποκαλύψει ότι αυτό που της συνέβη δεν ήταν  ατύχημα αλλά  απόπειρα δολοφονίας με δράστη τον ίδιο της τον άνδρα.

Η αστυνομία αποκάλυψε  πως κάποιος είχε «πειράξει» με δόλο το αλεξίπτωτό της και υποψίες στράφηκαν στον Εμίλ.

Τι περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της:

Η Βικτόρια περιγράφει πώς γνώρισε και ερωτεύθηκε τον Εμίλ και πώς ο γοητευτικός άνδρας και πατέρας των δύο παιδιών της που εκείνη πίστευε πως γνώριζε καλά ήταν στην πραγματικότητα ένα αδίστακτο τέρας.Την εποχή του δυστυχήματος ο γάμος τους είναι σχεδόν διαλυμένος. Ο Εμίλ σπαταλάει χρήματα σε γυναίκες και διασκέδαση, κανείς ωστόσο δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί πως αναζητούσε τόσο απεγνωσμένα τον θάνατο της γυναίκας του.

Όπως αφηγείται η ίδια περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν: “Είμαι ακόμα ζωντανή”. Γύρισα αργά και συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν σε μαλακό χώμα. Μόλις είχα πέσει από ύψος 3.000 ποδιών από ένα αεροπλάνο. Στο μεγαλύτερο μέρος της τρομακτικά γρήγορης πτώσης μου αγωνιζόμουν για τη ζωή μου αφού το πρώτο αλεξίπτωτο και στη συνέχεια το εφεδρικό δεν είχαν ανοίξει σωστά.Διστακτικά κούνησα τα δάχτυλα των χεριών μου και μετά τα δάχτυλα των ποδιών μου και ανέπνευσα με ανακούφιση.“Όλα λειτουργούν”, σκέφτηκα. Είμαι στο έδαφος κι όλα λειτουργούν.

Μισοκλείνοντας τα μάτια μου, παρατήρησα μια θολή εικόνα πολλών ανθρώπων γύρω μου. Ο εκκωφαντικός θόρυβος ενός ασθενοφόρου έγινε ακόμη πιο δυνατός και τότε όλα μαύρισαν. Όταν ξανάνοιξα τα μάτια μου, βρισκόμουν μέσα σε ένα ελικόπτερο, δεμένη πάνω σε φορείο. Όταν φτάσαμε στο Νοσοκομείο προσπάθησα να μιλήσω, αλλά δεν μπορούσα.

Ο σύζυγός μου, Εμίλ, ήταν δίπλα μου, καθισμένος σε μια καρέκλα. “Επιτέλους ξύπνησες”, είπε, χωρίς το
παραμικρό σημάδι συναισθήματος στον τόνο της φωνής του. Δεν μπήκε καν στον κόπο να σηκωθεί από τη θέση του και απλώς με ρώτησε πώς αισθάνομαι. 

Ενώ ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα λάθος, ένιωθα τόσο υπεύθυνη… Ακριβώς την ώρα που ο αποτυχημένος γάμος μας πήγαινε να πάρει την πάνω βόλτα , είχα πάει και είχα καταστρέψει τα πάντα… Βέβαια, αν έφταιγε κάποιος για τα χάλια του γάμου μας, αυτός ήταν ο Εμίλ: Εκείνος ήταν που είχε εξωσυζυγική σχέση, εκείνος ήταν που έλεγε συνέχεια ψέματα για τα χρήματα τα οποία εξαφανίζονταν από τους λογαριασμούς μου.

Τύχη βουνό

«….Μετά από αρκετές ακτινογραφίες είχα επιτέλους την απάντηση: “Είσαι πολύ τυχερή που είσαι ζωντανή”, είπε ο γιατρός. Όχι μόνον είχα διαλύσει τη λεκάνη μου, αλλά είχα και τέσσερα κατάγματα στη σπονδυλική μου στήλη. Είχα σπάσει τα περισσότερα από τα πλευρά μου δεξιά, τμήμα του δεξιού μου πνεύμονα είχε διαλυθεί και ο γιατρός πίστευε πως είχα πάθει ζημιά και στην ουροδόχο κύστη.

Απ’ ό,τι φάνηκε, είχα επιβιώσει μόνον επειδή ήμουν αδύνατη, το άλμα έγινε από ύψος χαμηλότερο απ΄ ό,τι συνήθως και είχα προσγειωθεί σε έναν εξαιρετικά μαλακό αγρό, που μόλις είχε οργωθεί.Το επόμενο βήμα ήταν να με μεταφέρουν στην εντατική, πριν υποβληθώ σε χειρουργείο τεσσάρων ωρών προκειμένου να συναρμολογήσουν τη λεκάνη μου, σαν να έφτιαχναν ένα παζλ.

Η Βικτόρια κατάφερε να πάρει εξιτήριο δύο εβδομάδες μετά από την πτώση της. Οι πρώτες εβδομάδες στο σπίτι ήταν πολύ δύσκολες.

Στη συνέχεια, μια μέρα, δυο άτομα από τη Βρετανική Ένωση Αλεξιπτωτιστών χτύπησαν την πόρτα μου.

Ήθελαν να με ενημερώσουν ότι ξεκίνησαν μια έρευνα, καθώς διαπίστωσαν πως έλειπαν κάποιοι ιμάντες από το αλεξίπτωτο μου. Έμεινα έκπληκτη. Οι ιμάντες είναι το ζωτικό κομμάτι του εξοπλισμού που συνδέει τον ιμάντα ασφαλείας με το αλεξίπτωτο. Χωρίς αυτά δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα.

Πέρασαν μερικές εβδομάδες όταν ήρθαν αστυνομικοί από την αστυνομία του Wiltshire. Η πρώτη σκέψη μου ήταν: “Θεέ μου , ελπίζω ο Εμίλ να είναι εντάξει”. Κοιτάζοντας με ύφος σοβαρό, ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Πολ Πολίν μου είπε:

Έχουμε έρθει να σας επισκεφτούμε απόψε,επειδή ο σύζυγός σας συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας σας”. Κάθε λέξη του με χτύπησε σαν τρένο. “Είναι τι;”, ρώτησα. “Αστειεύεσαι;” Δεν είχα καν υποψία για βρόμικο παιχνίδι, πόσο μάλλον ότι ο Εμίλ θα μπορούσε να με σκοτώσει. Τα νέα ήταν απίστευτα και ήθελα οπωσδήποτε να μιλήσω στον άντρα μου – αλλά η αστυνομία δεν επέτρεπε καμία επαφή μαζί του.

 Την επόμενη μέρα, έπρεπε να πάω στην Αστυνομία για να δώσω κατάθεση. Με ρώτησαν αν ο Εμίλ είχε μείνει μόνος με το αλεξίπτωτό μου. Ξαφνικά, θυμήθηκα ότι ενώ ήμασταν στο κέντρο αλεξίπτωτων, η ΄Ειπριλ χρειαζόταν τουαλέτα, κι εκείνος προσφέρθηκε να την πάει, έχοντας το αλεξίπτωτό μου ακόμα δεμένο στην πλάτη του… Ο γάμος μας μπορεί να μην ήταν τέλειος, αλλά ήμουν πεπεισμένη ότι ο Εμίλ ήταν αθώος. Πώς όμως ήταν δυνατόν η Αστυνομία να έχει κάνει τόσο λάθος; Τις επόμενες εβδομάδες με ενημέρωναν για τις εξελίξεις.

Μια μέρα, ένας αξιωματικός εμφανίστηκε για να μου πει ότι είχαν κάνει έρευνα στους κοιτώνες του Στρατού όπου ζούσε ο Εμίλ. “Βρήκαμε φωτογραφίες της φίλης του στο δωμάτιο. Δεν υπήρχε τίποτα από εσάς ή τα παιδιά εκεί”.

Τον Ιανουάριο του 2017, σχεδόν δύο χρόνια μετά την πτώση μου, ο Εμίλ κατηγορήθηκε τελικά για την απόπειρα δολοφονίας μου. Ένιωσα ότι ο κόσμος συντρίβεται γύρω μου: σαφώς υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που ήταν αρκετά για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Αλλά το να είσαι απαίσιος σύζυγος δεν σε κάνει δολοφόνο, έλεγα στον εαυτό μου…

Είχε χρέη 22.000 λιρών και ένα  ασφαλιστήριο συμβόλαιο από το οποίο θα λάμβανε 120.000 λίρες σε περίπτωση θανάτου μου.

Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω και να αποδεχτώ πλήρως ότι προσπάθησε να με σκοτώσει και πως ήταν πραγματικά ο ένοχος. Σήμερα, το να είμαι απελευθερωμένη από τον Εμίλ είναι σαν να έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button