ΑΠΟΨΕΙΣΧριστούγεννα

Χριστούγεννα σημαίνει …..αγάπη- η προσφορά στον πλησίον είναι ότι καλύτερο για να ζήσουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα πλημμυρίζουν τους ανθρώπους με αισιοδοξία και γιορτινή διάθεση. Μπορεί όμως σε κάποιους  να είναι δύσκολο, λόγω των οικονομικών δυσχερειών  να αισθανθούν το πνεύμα των Χριστουγέννων Στην εποχή μας πολλά νοικοκυριά ακόμα και αν δουλεύουν περισσότερα του ενός άτομα, οι μισθοί δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες του σπιτιού.

Αυτές τις Άγιες μέρες ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και μετά και τα πορτοφόλια μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μιας βοήθειας.

Ο καθένας όπως και όσο μπορεί .

Όλοι ξέρουμε ανθρώπους που «δυσκολεύονται» να τα βγάλουν πέρα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας νοικοκύρηδες .Κάποιοι απο αυτούς μπορεί να μην ζητάνε καν απο αξιοπρέπεια αλλά να έχουν μεγάλη ανάγκη Όλοι μπορούμε να τους βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο και σίγουρο είναι ότι και η πιο μικρή προσφορά θα πιάσει  τόπο. Η προσφορά στον πλησίον είναι ότι καλύτερο για να ζήσουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καμία κοινωνία δεν μπορεί να αισθάνεται ότι εκπληρώνει τους σκοπούς της. Από την άλλη, δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους κρατικούς φορείς. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην ουσιαστική αρωγή αυτών που έχουν ανάγκη.

Η κάθε μικρή βοήθεια μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά….ας προσφέρουμε λοιπόν σε όλους αυτούς ….που τα Χριστούγεννα είναι ακόμη μια μέρα μιας δύσκολης πραγματικότητας. 

Οδυσσέας Ελύτης: Είναι η χαρά να δίνεις χαρά στους άλλους, αυτό που μας βαστάει στη ζωή

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button