Διεθνή

Χούθι : υποστηρίζουν ότι χτύπησαν το αεροπλανοφόρο Αΐζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα

«Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη»δήλωσε την Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ομάδας, Γιαχία Σαρί.

Οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και της Βρετανίας δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη την Πέμπτη (29/5) για να αποτρέψουν την μαχητική ομάδα από περαιτέρω διακοπή της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι.

Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και τις πολυπληθέστερες περιοχές της, εξαπολύουν επιθέσεις στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αμερικανικά και βρετανικά αντίποινα από τον Φεβρουάριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button