ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους – Ολοταχώς προς επιστράτευση

Ο Υπουργός Υγείας κ Βασίλης Κικίλιας προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να πείσει μάταια τους γιατρούς για τη μεγάλη ανάγκη να συμμετάσχουν σε αυτή τη μάχη ,δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση.

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα έληξε η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας μόλις γύρω στους 60 γιατρούς είχαν ανταποκριθεί, δηλαδή πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 200 γιατρών και κυρίως παθολόγων, γενικών γιατρών, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων, που ζητούσε ο υπουργός Υγείας για να μην προχωρήσει σε επιστράτευση.

Σε περίπτωση επιστράτευσης  οι γιατροί που θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επίταξης θα πρέπει επίσης να είναι έμπειροι και σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας.

Η κατάρτιση της τελικής λίστας και επίδοση των φύλλων επίταξης αναμένεται να υλοποιηθεί εκτός απροόπτου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά: μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ο Γιώργος Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Σύλλογου  Αθηνών ,δηλώνει:

Μέχρι  στιγμής ο ΙΣΑ έχει διαθέσει 55 ιδιώτες γιατρούς για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία και να ενισχυθεί η εθνική μας προσπάθεια στην καταπολέμηση του φονικού ιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως τα τελευταία χρόνια πάνω από 18.000 γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Παραμένω αισιόδοξος ότι ο ιατρικός κόσμος, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα δίνει τη μάχη με τον #Covid19, θα συνεχίσει να μάχεται και θα συμβάλλει περαιτέρω στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button