Ελλάδα

Χαλάρωση των μέτρων Covid μετά το Πάσχα

Σήμερα συνεδριάζει  η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με σκοπό να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό .

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων για την χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα.

Ημερομηνία ορόσημο για τις  εξελίξεις  θεωρείται  η 1η Μαΐου μετά την οποία αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα τα πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα τεστ και τις μάσκες.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όπως  έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αυτό που συζητείται είναι να μην ισχύουν για τη θερινή περίοδο όσον αφορά την πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν «ελευθέρας» σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους, όπως είναι τα θερινά σινεμά και τα θέατρα, οι συναυλίες και οι ανοικτοί χώροι των εστιατορίων χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, πιστοποιητικών νόσησης ή αρνητικού τεστ ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα δεδομένης της βελτίωσης και των καιρικών συνθηκών το ίδιο να ισχύσει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.

Τα self test

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταργηθούν αμέσως  μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η χρήση μάσκας

Αυτή όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει ως μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό δεδομένου ότι θεωρείται ήπιου χαρακτήρα και ότι ήδη εφαρμόζεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button