ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία σε 12 μήνες

Το 2021 φέρνει ανάμεσα στα άλλα και οριζόντια αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα γίνει η αύξηση και κυρίως από πότε αυτή θα ισχύσει, δηλαδή από ποια ΕΣΣΟ, εξετάζονται με πολύ μεγάλη προσοχή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη.

Aυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς.

Φαίνεται πως υπάρχει δυνατότητα για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν.

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και φοβούνται την επιστροφή στην πατρίδα λόγω των μη εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button