Ελλάδα

Αυτοβούλως στην Ασφάλεια Πατρών ο 58χρονος για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα – Στο μικροσκόπιο το προσχεδιασμένο ταξίδι

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών ο 58χρονος άνδρας που βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα, καθώς εμφανίζεται σε βίντεο-ντοκουμέντο να συνομιλεί με την ανήλικη λίγη ώρα πριν εκείνη επιβιβαστεί σε ταξί, εγκαταλείψει το σπίτι της και ταξιδέψει για την Αθήνα.

Ο 58χρονος προσήλθε στην Ασφάλεια Πατρών περίπου στις 11:30 το πρωί της Τρίτης (13.01.2026), υποστηρίζοντας ότι συναντήθηκε με τη 16χρονη προκειμένου να αγοράσει το κινητό της τηλέφωνο έναντι 210 ευρώ. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, δεν έχει καμία εμπλοκή στην εξαφάνισή της, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της αγοραπωλησίας παρούσα ήταν και η κόρη του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στη συνέχεια αποχώρησε με το παιδί του με το αυτοκίνητό τους, ενώ η 16χρονη επιβιβάστηκε σε ταξί, το οποίο την μετέφερε στην Αθήνα.

Έρευνες στο Ζωγράφου – Βρέθηκε η τσάντα της

Την ίδια ώρα, αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή του Ζωγράφου, με στόχο τη συλλογή στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό της ανήλικης. Στο σημείο όπου την άφησε το ταξί εντοπίστηκε και η τσάντα της, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες των Αρχών.

Σχέδιο διαφυγής με τελικό προορισμό τη Γερμανία

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η 16χρονη είχε καταστρώσει σχέδιο φυγής από το σπίτι της στο Ρίο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πούλησε προσωπικά της αντικείμενα όσο βρισκόταν στην Πάτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου φέρεται να διαμένει ο αδελφός της.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθούν από τις αεροπορικές εταιρείες λίστες επιβατών που ταξίδεψαν προς τη Γερμανία από την ημέρα εξαφάνισής της, ώστε να διαπιστωθεί εάν η ανήλικη έχει πράγματι εγκαταλείψει τη χώρα.

Καταγγελίες για κακοποίηση – Τα ίχνη που άφησε πίσω

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η 16χρονη φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση από τον πατέρα της, την περίοδο που η οικογένεια διέμενε στη Γερμανία.

Οι γονείς της διαπίστωσαν ότι από το δωμάτιό της έλειπαν, εκτός από ρούχα, και το διαβατήριό της. Επιπλέον, η ανήλικη φέρεται να είχε διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να είχε αγοράσει δεύτερο κινητό τηλέφωνο και να είχε πουλήσει κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο, κινήσεις που ενισχύουν το σενάριο της προσεκτικά οργανωμένης φυγής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button