Ελλάδα

Aυτοκινητόδρομος Ε65: Εγκαινιάστηκε από Μητσοτάκη και παραδόθηκαν προς λειτουργία τα τμήματα Καρπενήσι – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε από σήμερα ενιαίος αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65, ένα έργο 136 χλμ το οποίο κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ και θα λειτουργεί και διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός.

Ο αυτοκινητόδρομος εγκαινιάστηκε την  Τρίτη 23 Απριλίου από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ε65, ο οποίος συνδέει τη Λαμία με τα Τρίκαλα και όταν ολοκληρωθεί την Κεντρική με τη Βορειοδυτική Ελλάδα, «αυτοκινητόδρομο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας».

Η απόσταση Αθήνα – Καρδίτσα θα διαρκεί 2,5 ώρες και η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα σε 3 ώρες».

Το νότιο τμήμα του Ε65 παραδίδεται σήμερα, ενώ το βόρειο τμήμα από Καλαμπάκα σε Εγνατία Οδό σε δύο χρόνια.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ξυνιάδα, ο πρόεδρος και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης θύμισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η υλοποίηση του Ε65.

«Το έργο δεν ήταν αυτονόητο και έπρεπε να γίνει reset στα χρόνια της οικονομικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Περιστέρης για να τονίσει πώς η ΤΕΡΝΑ «παρέδωσε το έργο του νότιου τμήματος νωρίτερα δύο μήνες και δύο ημέρες από τη συμβατική της υποχρέωση».

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως η ΤΕΡΝΑ παρέκαμψε συμβατικές υποχρεώσεις για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου όπως οι απαλλοτριώσεις: «Η ΤΕΡΝΑ μίσθωσε εκτάσεις για να γίνει το έργο».

Ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε πως ο Ε65 είναι «ο ταχύτερος και οικονομικότερος δρόμος που συνδέει την Κεντρική με την Βορειοδυτική Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε τον Ε65 «ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδος. Τόινισε τις ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις όπως επίσης και τις ασφαλείς διαδρομές.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε ότι ο Ε65 είναι θρυαλλίδα ανάπτυξης για την περιοχή. Είπε πώς ορεινές περιοχές στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα γίνονται πιο προσβάσιμες από τους Αθηναίους, ενώ υπογράμμισε παράλληλα και τη σημασία του αυτοκινητόδρομου για την ανάπτυξη της περιοχής μετά τον Daniel.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button