ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη -Εφάπαξ μπόνους σε συνταξιούχους, ρυθμίσεις δόσεων

Νέες  παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη, θα εξειδικεύσουν αύριο, Τετάρτη, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1η/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμη, ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το οικονομικό επιτελείο, συμπληρώνοντας: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ». Ωστόσο, όπως τόνισε, η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Ρυθμίσεις-ανάσα για νέες και παλαιές οφειλές

Σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη.

Η εξειδίκευση των νέων ρυθμίσεων θα γίνει αύριο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Επίσης, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2023

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα και το ζήτημα του κόστους παραγωγής είπε «έχω πάρει την απόφαση να χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023. Αυτό το ανακοινώνω σήμερα. Παρέμβαση ύψους 76 εκατ. ευρώ. Έχω ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες για αποζημιώσεις να τρέξουν γρήγορα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button