ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αθηνά Λινού: -μη βιαστούμε στη χαλάρωση των μέτρων υπάρχει η Deltacron 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Λινού, κρούσματα της ανασυνδυασμένης (recombinant) Deltacron δηλαδη συνδυασμός Δέλτα και της Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στην Ινδία και στις ΗΠΑ.

Η καθηγήτρια κ Αθηνά Λινού εμφανίστηκε, μιλώντας στο CNN Greece  και δήλωσε :

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει ότι πρέπει να προσέξουμε όλες οι χώρες που προχωρούν σε “χαλάρωση” των μέτρων έναντι της Covid-19, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εικόνα που έχουμε οι επιστήμονες είναι ότι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και πλέον οι άνθρωποι νοσούν πολύ και επομένως μπορεί να έχουμε εκπλήξεις…».

Ερωτηθείσα η κ Λινού   τι εννοεί με την λέξη «εκπλήξεις» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας σημειώνει:

«Υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια συζήτηση τώρα μεταξύ μερίδας του επιστημονικού κόσμου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να επικρατήσει ένα καινούργιο στέλεχος της Covid-19. Για να το πω πιο σωστά, δεν είναι ένα νέο στέλεχος, αλλά μια ανακατάταξη (recombination) μιας υποπαραλλαγής που είναι συνδυασμός της Δέλτα και της Όμικρον. Κάποιοι την έχουν ονομάσει Deltacron, ο ΠΟΥ δεν έχει προχωρήσει επίσημα σε ονομασία, αλλά κάνει λόγο για μία recombinant έκδοση του ιού, δηλαδή έναν ανασυνδυασμό της Δέλτα και της Όμικρον».

Και συνέχισε: «Καλό θα ήταν να περιμένουμε τουλάχιστον άλλες δύο με τρεις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να δούμε εάν θα καταγραφεί αύξηση των πολύ σοβαρών κρουσμάτων και μετά ακριβώς να αποφασίσουμε ως χώρα εάν θα πρέπει να ελαφρύνουμε τα μέτρα ή όχι».

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button