ΑΠΟΨΕΙΣ

Αθήνα μας ξένη, Αθήνα αγαπημένη…

γράφει η Γιάννα Κατσαγιώργη                                                                 
υπεύθυνη έκδοσης των εντύπων του «Εθνικού Κήρυκα» Νέας Υόρκης

Μόλις είχε τελειώσει η βροχη και βγήκα από την εφημερίδα να κατηφορίσω την  Βουκουρεστιου να πάω Σύνταγμα για το μετρο ,βραδάκι πια και στα αριστερά μου νασου ο Dior, που το επιτελείο του συγχωρεμένου επέλεξε να αναμεταδώσει τις Καρυάτιδες με χρώματα παρδαλά “φαντάζομαι “για να δώσει λίγο φως στη θλιμμένη Αθήνα που μετά από δυο χρόνια που είχα να την δω μου φαίνεται μασκοφόρορεμενη, όχι με την εννοια του Ζορό για να σώσει αλλά (και )για να σωθεί, αποξενωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της , φτωχή , λυγισμένη χωρίς περηφάνεια και με κομμένα τα φτερά.

Έλληνες που δεν γνωρίζω, άγνωστοι όλοι , άνθρωποι άλλοι , άλλης ποιότητας , άλλων ηθών , άλλης κουλτούρας αλλά όλοι περιπλανωμενοι το ίδιο.. σαν ρομπότ χωρις προορισμό, αγέλαστοι, κλεισμένοι στον εαυτό τους , προσηλωμένος ο καθένας στη προσωπική του σωτηρία.

Μια ξένη αγαπημένη η Αθήνα μου!

Νομίζω βγηκαν οι ρίζες μας από το χώμα και η μόνη γιατρια είναι να τις σπρώξουμε να μπουν πάλι μέσα. Πως;; Δεν ξέρω… Ξέρω μόνο πως ο Dior σήμερα με παρέπεμψε να επισκεφτώ όσο πιο γρήγορα γίνεται, το μουσείο και να δω τα ” κορίτσια μας “που δεν τα σκιάζει φοβερα καμμία να μου δωσουν κουραγιο να βγάλω το καλοκαίρι πριν μισέψω πάλι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button