Ελλάδα

Αταλάντη :ο σεισμός «βύθισε» παραλία στην Εύβοια

Ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχερ με επίκεντρο την Αταλάντη φαίνεται να άλλαξε το τοπίο σε μία παραλία της Βόρειας Εύβοιας.

Δημιούργησε τμηματική  υποχώρηση της παραλίας στη «μύτη» που σχηματιζόταν μπροστά στο Μύλο της Β.Ευβοίας.

Εικόνες καταγράφουν τη «βύθιση» τμήματος της παραλίας

Για την υποχώρηση τμήματος της ακτής στην Αιδηψό ο γνωστος σεισμολόγος κ Λέκας  ανέφερε: «Ένα περίεργο φαινόμενο αναρτήθηκε στην Αιδηψό στην Εύβοια όπου υποχώρησε ένα τμήμα της ακτογραμμής με τον σεισμό, βέβαια είναι ένα δευτερογενές φαινόμενο όπου με την αστάθεια που υπήρχε και με τη δόνηση είχαμε απόσπαση ενός τμήματος της ακτής, αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε ο τοπικός ιστότοπος diavlosnews.gr, λόγω του σεισμού, τμήμα της παραλίας υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα η «μύτη» που σχηματιζόταν στην ακτή Μύλος των Γιάλτρων να κατακρημνιστεί.

Με τα το σημερινό σεισμό η παραλία στο Μύλο των Γιάλτρων υπέστη καθίζηση. Συντονισμένα με τον λιμενάρχη Λ.Αιδηψού και μετά από επικοινωνία μας με το ΙΓΜΕ ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ρήγματος και την πιθανή υποθαλάσσια κατολίσθηση των αποθέσεων άμμου. Οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτοψία τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button