Κοινωνία

Αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να αντικατασταθούν τα διπλώματα οδήγησης

Από την Κρήτη ξεκινά πιλοτικά η ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να αντικατασταθεί το δίπλωμα οδήγησης.

Η εφαρμογή της υπηρεσίας ξεκινά στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία, «οι πολίτες μπορούν, μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, να προβούν ψηφιακά σε:

1. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου

2. Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς

3. Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω κλοπής ή απώλειας».

Προκειμένου να προβεί σε αυτές τις ενέργειες, ο πολίτης πρέπει να μπει στην πλατφόρμα https://eservices-gdme.crete.gov.gr με τους κωδικούς του από το taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αντικαταστήστε το δίπλωμα οδήγησης σε λίγα λεπτά

H διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά, με την επισύναψη φωτογραφίας και δείγματος της υπογραφής του πολίτη και την έκδοση και πληρωμή του κατάλληλου παράβολου. Κατόπιν ο πολίτης ενημερώνεται από την Περιφέρεια σχετικά με την περαίωση της διαδικασίας ούτως ώστε να παραλάβει το νέο έντυπο αυτοπροσώπως ή διά τρίτου προσώπου, απαραιτήτως με εξουσιοδότηση.

«Πρόκειται για δράση που υλοποιείται ως αποτέλεσμα της προγραμματικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών» αναφέρουν τα δύο υπουργεία στην ανακοίνωσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τόσο την αίτηση, όσο και τα δικαιολογητικά και την φωτογραφία αλλά ακόμα και την υπογραφή τους σε ψηφιακή μορφή.

«Στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών» αναφέρουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών, «αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων. Παράλληλα, συμβάλλει στην μείωση των μετακινήσεων των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button