AQUA Carpatica το φυσικώς ανθρακούχο μεταλλικό νερό ένας θησαυρός για την υγεία μας
Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα σοδόνερο.
Στα Καρπάθια Όρη, σε ένα από τελευταία άγρια δάση της Ευρώπης, βρίσκονται προστατευμένες οι δύο πιο αγνές, φυσικές πηγές του πλανήτη μας. Από αυτές τις παρθένες πηγές αναβλύζουν τα μοναδικά μεταλλικά νερά AQUA Carpatica.
Οι πηγές βρίσκονται καλά κρυμμένες, μέσα σε δάση από έλατα, πεύκα και ερυθρελάτες, απομονωμένες από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα.Τα νερά της περιοχής έχουν πλούσια ιστορία και αναγνωρισμένα οφέλη για την υγεία. Το AQUA Carpatica παραμένει αναλλοίωτο, αγνό και αμόλυντο εδώ και αιώνες.
Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά στο φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό και τα πλεονεκτήματα του σχετικά με το σοδόνερο.
Καταρχήν τα τεχνητά ανθρακούχα νερά έχουν πολύ διαφορετική επίδραση στην υγεία από τα φυσικώς ανθρακούχα μεταλλικά νερά.
Τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά, όπως το AQUA Carpatica, προέρχονται από επιλεγμένες πηγές μεταλλικών νερών με φυσικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα (π.χ. ανθρακικό ασβέστιο CaCO3, ανθρακικό μαγνήσιο MgCO3), χάρη στις γεωλογικές δομές που περιβάλλουν την πηγή. Στα ηφαιστειακά υδροφόρα κοιτάσματα υπάρχει ελεύθερη εκπομπή φυσικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Όταν το νερό της πηγής ενωθεί, στην υπόγεια διαδρομή του, με το CO2, δημιουργείται το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό.
Η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με φυσικά διττανθρακικά άλατα εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα, διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα. Επίσης, προλαμβάνει τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά και εξουδετερώνει το γαλακτικό οξύ που παράγεται κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας.
Σε αντίθεση με τα φυσικώς ανθρακούχα νερά, τα σοδόνερα δεν περιέχουν φυσικούς ηλεκτρολύτες (HCO3). Η τεχνητή προσθήκη CO2 μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, καθώς ενισχύει την παραγωγή ανθρακικού οξέος στο στομάχι. Αυτό αυξάνει τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, υπέρταση και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης, το τεχνητά ανθρακούχο νερό μπορεί, κάποιες φορές, να έχει πικρή, μεταλλική ή ξινή επίγευση.Το φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικώς αλκαλικό
Το υψηλό pH (7,94) του Φυσικού Μεταλλικού Νερού AQUA Carpatica, το καθιστά φυσικώς αλκαλικό,
λόγω της παρουσίας διττανθρακικών ιόντων, που προέρχονται από τα υδροφόρα κοιτάσματα της πηγής.Χωρίς πρόσθετα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χωρίς τεχνητό ανθρακικό νάτριο ή επεξεργασία.
Ιστορικά στοιχεία
Εντυπωσιάζουν τα ιστορικά στοιχεία καθώς η πρώτη εξερεύνηση των μεταλλικών νερών στα Καρπάθια Όρη πραγματοποιήθηκε την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (πρώτοι αιώνες μ.Χ.).
1410 – Η πρώτη αναφορά στα μεταλλικά νερά των Καρπάθιων έγινε το 1410, σε ένα έγγραφο γραμμένο από τον Καγκελάριο του Αλεξάνδρου του Καλού, βασιλιά της Μολδαβίας (1399-1431), με το οποίο δώρισε την πηγή Cold Spring του χωριού Cosna και τα Όρη του Suhard στη Μονή Sucevita. Το έγγραφο γράφτηκε σε περγαμηνή με κυριλλικούς χαρακτήρες και διατηρείται μέχρι και σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι.
1608 – Ο ιερέας Simeon Dbir Lehati, αρμενικής καταγωγής, έγραψε για μια πηγή μεταλλικού νερού στα απομνημονεύματά του, καθώς ταξίδευε στη Ρουμανία: «Οι επίσκοποι έπιναν το νερό που λάτρευαν οι κάτοικοι της γειτονικής Vama». (Lehati, S.D. – “travelling Memoires and the Nerses Akinian Chronik”, Vienna, 1936, p. 4-7).
1776 – Ο Αυστριακός στρατηγός Spleny, ο πρώτος στρατιωτικός κυβερνήτης της Bucovina, επιβεβαίωσε την ύπαρξη και την ποιότητα των πηγών μεταλλικών νερών από την περιοχή της Vatra Dornei?
1790 – Οι ιδιότητες του μεταλλικού νερού περιγράφηκαν από τον Belsazar Haquet, έναν Γάλλο βοτανολόγο και ιστοριογράφο, που διεξήγαγε έρευνα στα Καρπάθια, αποτυπώνοντας και μια γραφική αναπαράσταση της περιοχής. Η άποψή του για το τοπικό μεταλλικό νερό είναι χαρακτηριστική: «Το έπινα ο ίδιος επανειλημμένα και είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα!».
1806 – Ο Γαλικιανός γιατρός της Bucovina, Ignatz Pluschk, διερχόμενος από την περιοχή, διαπίστωσε ότι οι βοσκοί έπιναν το νερό από την πηγή ως «νερό που προσφέρει υγεία», οπότε αποφάσισε και να εκμεταλλευτεί την πηγή. Το νερό της εμφιαλώθηκε και εξήχθη στη Βιέννη και την Οδησσό. Ο ίδιος έκανε και την πρώτη φυσικοχημική ανάλυση του νερού, το 1808. (Constantinescu, I.
1807 – Μετά από αίτημα της διοίκησης της Γαλικίας, οι αρχές της Βιέννης διέθεσαν χρήματα για τον καθαρισμό και την ανακαίνιση των πηγών, καθώς και για το χτίσιμο των λουτρών στη πόλη της Vatra Dornei.
1817 – O Franz Joseph I, Αυτοκράτορας της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας έγραψε για το μεταλλικό νερό της Bucovina στα απομνημονεύματα του: «Είναι μια πηγή που περιέχει οξείδιο σιδήρου με θεραπευτικές ιδιότητες και αναγνωρίζεται ακόμη και από τους Μολδαβούς. Είναι η καλύτερη πηγή μεταλλικού νερού στην περιοχή».
Τέλος να αναφέρουμε ότι AQUA Carpatica, το πιο βραβευμένο φυσικό μεταλλικό νερό στον κόσμο, που καθιερώθηκε για την υψηλή ποιότητα του, φέρνει κάτι νέο στην Ελληνική αγορά. AQUA Carpatica FLAVOURS! Ένα μοναδικό blend από κρυστάλλινο, φυσικό μεταλλικό νερό, πιστοποιημένα οργανικά, φυσικά αρώματα φρούτων και αναζωογονητικές φυσαλίδες.
Με 0% ζάχαρη, αλλά όλη τη γλύκα που δίνει το οργανικό σιρόπι αγαύης και ελάχιστες θερμίδες, τα AQUA Carpatica FLAVOURS είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν 100% απόλαυση, με την έγκριση της φύσης.