ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποκλειστικό :Μ.Βαμβακινού μια Ελληνίδα μέλος του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου μας μιλά για την υπόθεση «Τζόκοβιτς»

Το σίριαλ για την υπόθεση του Σέρβου Τενίστα Novak Djokovic, είναι ακόμη σε εξέλιξη με την κοινή γνώμη και τα διεθνή ΜΜΕ διχασμένα αλλά πάντοτε στραμμένα προς την μακρινή Αυστραλία όσον αφορά την εξέλιξη του Το   www.enjoynews.gr  κατάφερε να έχει αποκλειστική συνέντευξη με την κυρία Μαρία Βαμβακίνου βουλευτή του Εργατικού κόμματος της Αυστραλίας , η οποία μας αναλύει την υπόθεση.

 Κυρία Βαμβακίνου θέλετε   να μας πείτε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Djokovic;

 Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις είναι ότι ο  Σέρβος τεννίστας Novak Djokovic έχει απολογηθεί στο ότι έδωσε λανθασμένες πληροφορίες στις Αυστραλιανές Αρχές σχετικά με τα διεθνή του ταξίδια κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες πριν εισέλθει στην Αυστραλία.

Όταν τον ρωτήσαν αν είχε ταξιδέψει πουθενά κατά τις τελευταίες 14 μέρες η απάντηση του στην σχετική αίτηση ήταν ότι σημάδεψε το “ΟΧΙ” .  Τώρα ξέρουμε ότι ήταν στην Ισπανία.  Ο κ. Djokovic παραδέκτηκε ότι η λανθασμένη πληροφορία οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα και έχει ζητήσει συγνώμη.

Λαμβάνοντας υπόψι τις νέες εξελίξεις ο αρμόδιος υπουργός μετανάστευσης κ. Alex Hawker θα αποφασίσει αν η Αυστραλιανλή κυβέρνηση θα ανακαλέσει, εκ νέου, την βίζα του κ. Djokovic.

Επίσης γνωρίζουμε ότι ο κ. Djokovic παραβίασε τους κανονισμούς της Σερβίας όταν παραβρεθηκε σε συνέτευξη όταν ήταν θετικός με τον κορονοϊό.

 Η κοινή γνώμη της Αυστραλίας και ιδιαίτερα της Μελβουρνης που φιλοξενεί αυτό το Ιστορικό grant slam τι άποψη έχει ,και σε περίπτωση αποχώρησης του Νόβακ θα πλήξει το Αυστραλιανό Οπεν; Αποχωρήσεις χορηγών κτλπ ;

 Θα σας έλεγα  ότι επι τo πλείστον  η κοινή γνώμη της Αυστραλίας είναι ενάντια στο να επιτραπεί ο κ. Djokovic να παραμείνει στην Αυστραλία.  Λόγου χάρη  η εφημερίδα της Μελβούρνης Herald Sun σε σφυγμομέτρηση που  έκανε το 80%βρέθηκε στο να  να υποστηρίζει  την απέλαση του κ. Djokovic από την Αυστραλία.

Δεν υπάρχει καμμιά διάθεση στο να αποσύρουν την υποστήριξή τους οι χορηγοί από το Αυστραλιανό Οpen.

Όσο αφορά τo δημόσιο συναίσθημα και συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα Αυστραλιανά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής δικτύοσης είναι συγκεκριμένα γύρω από την υπόσταση της βίζας του κ. Djokavic, και όχι αν το Αυστραλιανό Οπεν θα χάσει χορηγούς ή αν συμβιβάστηκε η υπόληψη του.

 Τέλος η  κυβέρνηση της Αυστραλίας επικοινωνιακά είναι εκτεθειμένη στην παγκόσμια κοινότητα , πιο είναι το σχόλιο σας, σαν πολιτης της Αυστραλίας αλλά και ως μέλος του Κοινοβουλίου ;

Νομίζω ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά κατά τις τελεύταίες δύο μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελέυθερος ο κ. Djokavic. Οι νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν αλλάξει εντελώς την αφήγηση τόσο στην Αυστραλία όσον και διεθνώς. Η Ισπανία μόλις ανακοίνωσε ότι θα επαναξετάσει το θέμα της εισόδου του κ. Djokavic στην Ισπανία.

Οι κανονισμοί συνόρων της Αυστραλίας είναι ξεκάθαροι και πολύ αυστηροί. Δεν κάνουν διακρίσεις και ισχύουν για όλους ισότιμα. Οι Αυστραλιανές αρχές εφαρμόζουν αδιάκριτα αυτούς τους νόμους.

 Εάν θέλετε κάτι να προσθέσετε για αυτήν την υπόθεση  ,τι θα λέγατε;

 Η όλη υπόθεση είναι πολύ ατυχής. Δεν κάνει καλό για κανένα. Ούτε για την Αυστραλία, ούτε για το Αυστραλιανό Οπεν, και οπωσδήποτε ούτε για τον κ. Djokavic, που είναι ένας καταπληκτικός και αξιωμένος αθλητής, πρωταθλητής, και ένα μεγάλο ατού για το τέννις και κάποιος που χαίρει εκτίμησης και θαυμασμόύ όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σερβία, που τον θεωρούν εθνικό θησαυρό, όπως και η Σερβική παροικία εδώ στην Αυστραλία, αλλά χαίρει σεβασμό και εκτίμηση από νέους και γέρους άνα τον κόσμο.

Τα τελευταία δύο χρόνοια, με την πανδημία, ήταν πολύ δύσκολα για ολόκληρο τον κόσμο. Έχουν πεθάνει εκαττομύριοι ανθρώποι από τον κορονοϊό, ζωές, επιχειρήσεις και βιοπορικά έχουν καταστραφεί. Ολοι μας υποφέραμε περιορισμούς και χάσιμο των ελευθεριών μας. Αλλά πρέπει να το βλέπουμε μέσα από το πρίσμα μιας παγκόσμιας πανδημίας. Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές και ανθρώπους. Χρειάζεται όλοι μας συλλογικά να πράττουμε για το κοινό καλό. Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή πρέπει να δείξουμε υπομονή και σοφρωσύνη και να μην σφετερίζουμε τα ατομικά μας δικαιώματα κατά τα δικαιώματα του συνόλου, το δικαίωμα της ζωής.

Ποια είναι η Μαρία Βαμβακίνου

Η Μαρία Βαμβακινού είναι η πρώτη ελληνικής καταγωγής γυναίκα που
εξελέγη στη Βουλή της Αυστραλίας. Γεννημένη στο νησί της Λευκάδας, Ελλάδα, το 1959, η Μαρία μετανάστευσε στην Αυστραλία με την οικογένειά της το 1963 ως μέρος της Πολιτικής Μετανάστευσης Υποβοηθούμενης του
Άρθουρ Κάλγουελ.

Eξελέγει ομοσπονδιακός βουλευτής με το Αυστραλιανό Εργατικό Κόμμα στο  Κάλγουελ το 2001 και υπήρξε βουλευτής αυτού του εκλογικού σώματος για οκτώ συνεχόμενες θητείες. Συνεργάζεται στενά με την κοινότητά της για να υποστηρίξει θέματα όπως η μετανάστευση. εργασία; υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση. Είναι επίσης ενεργή σε διαθρησκειακές δραστηριότητες και διάλογο. Τον Δεκέμβριο του 2002 – χρονιά των γυναικών της ελληνικής διασποράς – η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε και απένειμε μετάλλιο για τα επιτεύγματά της που είχαν επιτύχει στον τομέα της επιλογής τους.

Η Μαρία είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Μικτής Μόνιμης Επιτροπής Μετανάστευσης και είναι μέλος αυτής της επιτροπής από το 2010. Είναι επίσης μέλος της Μικτής Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Εμπορίου – και είναι μέλος της υπο- Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων και Βοήθειας. Eίναι αντιπρόεδρος  στην επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Φίλων Σύγχρονης Τέχνης και είναι καταρτισμένη δασκάλα με έντονο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, τις τέχνες, την επιστήμη και την καινοτομία.Η Μαρία είναι παντρεμένη με τον γιατρό Μιχάλη Μιχαήλ και έχει δύο παιδιά τον Σταύρο και τη Στέλλα.

👍ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button