ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποκλειστικό: 1821 «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» βρεθήκαμε στα γυρίσματα

 

Το enjoy news είχε την χαρά να παρακολουθήσει σήμερα τα γυρίσματα του μυθοπλαστικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ο Άνεμος της Ελευθερίας» το οποίο αφηγείται τα γεγονότα του 1821 σε πολυδιάστατο επίπεδο ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας στην απελευθέρωση της Καλαμάτας τον Μάρτιο του 1821. Η ιστορία της ταινίας,  κινείται γύρω από τη δράση ενός φιλικού ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας στην προεπαναστατική Πελοπόννησο του Χριστόφορου Περραιβού που ενσαρκώνει ο ταλαντούχος ηθοποιός Σήφης Πολυζωίδης .

Ο Περραιβός ήταν Έλληνας στρατιωτικός, πολιτικός, αγωνιστής δάσκαλος, στιχουργός και συγγραφέας πολεμικών απομνημονευμάτων. Στενός συνεργάτης του Ρήγα Φεραίου και μέλος της Φιλικής Εταιρείας απο το 1817

Ενας εθναπόστολος που στη κυριολεξία γυρίζει  όλη την Ελλάδα. πριν τον συλλάβουν οι Άγγλοι και τον εξορίζουν.

Ο Σήφης Πολυζωιδης μιλώντας στο Enjoy News μας είπε για την προσωπικότητα που ενσαρκώνει οτι είναι αυτός που κατάφερε να φέρει σε ομόνοια όλους τους οπλαρχηγούς της εποχής και να συμπράξουν εναντίον των Τούρκων.

Πρόκειται για τη μοναδική μεγάλη σύγχρονη παραγωγή με θεματολογία το 1821, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν κινηματογραφικά η καθημερινότητα και οι συνήθειες των Ελλήνων κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο.

Ο ηθοποιός Τίμος Παπαδόπουλος ακούει τις οδηγίες του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

Ο Σκηνοθέτης της ταινίας Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, θύμισε το γεγονός πως τα 100 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση δεν γιορτάστηκαν λόγω της Μικρασιατικής εκστρατείας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Μικρασιατική καταστροφή με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις να γίνουν το 1930. Τα 200 χρόνια έχουν απέναντι τους την πανδημία.

Η ταινία θα προβληθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διανεμηθεί στις αίθουσες όλης της χώρας αλλά και θα μεταδοθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button