Ελλάδα

Απαγορευτικό απόπλου: Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο – Τι ισχύει για τα δρομολόγια από Πειραιά».

Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει σημαντικές ανατροπές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα την ακύρωση δρομολογίων και την παραμονή πλοίων στα λιμάνια.

Από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται προς το παρόν τα περισσότερα προγραμματισμένα δρομολόγια. Εξαίρεση αποτελεί το Blue Star Paros με προορισμό τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο, το οποίο δεν θα αναχωρήσει.

Τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιούνται κανονικά μέχρι στιγμής, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί αλλαγές.

Αντίθετα, από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο καθιστούν απαγορευτικό τον απόπλου των πλοίων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι άνεμοι πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 έως 8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους στο Αιγαίο φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές ή τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ώστε να ενημερώνονται έγκαιρα για πιθανές ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

📌 ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook για άμεση ενημέρωση σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας : https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button