Ελλάδα

Αμαλιάδα: Πατέρας και κόρη ζουν μέσα στο αυτοκίνητο – «Είχαμε περιουσία όλα όμως μας πήγαν ανάποδα»

«Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου»

Ένας ηλικιωμένος  άνθρωπος 93 ετών και η 50χρονη κόρη του στην Αμαλιάδα, μετά από έξωση, μένουν για πολλούς  μήνες στο αυτοκίνητο κάτω απο τραγικές συνθήκες.

Όλο το βίος τους, βρίσκεται στοιβαγμένο στα καθίσματα και το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους

Η 50χρονη κα Στέλλα και ο υπερήλικας πατέρας της ο κ. Παναγιώτης, ένας ευγενέστατος άνθρωπος, μετανάστης, που δημιούργησε μια όμορφη ζωή δουλεύοντας παρά τις δυσκολίες, έμειναν μόνο με τα ελάχιστα υπάρχοντα τους στοιβαγμένα  στο μικρό «φιατάκι» που από τον χειμώνα έχει γίνει το «σπίτι» τους!

Πατέρας και κόρη πέρασαν και ένα δύσκολο  καλοκαίρι μέσα στις καυτές λαμαρίνες του αμαξιού και πλέον βρίσκονται απελπισμένοι μπροστά στον σκληρό χειμώνα.

«Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι. Στην Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα.

«Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι» δήλωσε η κ. Στέλλα μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς της Κυριακής»

«Μια δουλειά και ένα σπίτι να νοικιάσουμε. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου».

Η  ίδια, μακροχρόνια άνεργη, με σπουδές σε λογιστική και πληροφορική, απευθύνει έκκληση σε κάποιον ιδιοκτήτη να τους εμπιστευτεί, καθώς μέχρι σήμερα έχουν λάβει μόνο αρνητικές απαντήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button