Αλίκη Βουγιουκλάκη -Τζένη Καρέζη υπήρξε πραγματική κόντρα ανάμεσά τους;

Οι δυο τους ήταν οι καλύτερες ηθοποιοί της γενιάς τους. Οι μισοί Έλληνες προτιμούσαν τη μία και οι άλλοι μισοί την άλλη.
Ωστόσο, υπήρξε πραγματική κόντρα ανάμεσά τους;
Η Τζένη Καρέζη στην τελευταία της συνέντευξη, το καλοκαίρι του 1990.
«Για το αν έχω ανταγωνισμό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Μην τα ακούς αυτά. Ποτέ δεν υπήρξε. Κάποτε εξυπηρετούσε, ειδικά στον κινηματογράφο, τις εταιρείες στο να μας μοιράζονται. Από κει και πέρα είμαστε εντελώς διαφορετικοί σαν χαρακτήρες. Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να έχουμε μια ωραία σχέση ανάμεσα μας».
Πως ξεκίνησε η «κόντρα»;
Ο Νίκος Φώσκολος είχε αναφέρει στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρεντεντέρη: «Βγήκαν από τη σχολή και οι δυο μαζί. Η Αλίκη είχε πιο γρήγορα την επιτυχία που είχε. Φυσικό ήταν να υπάρχει μια αντιπαλότητα. Είχαν σχέσεις φιλικές κατά καιρούς, και μετά πάλι έσπαγε λίγο αυτή η σχέση χωρίς να φθάνει βέβαια ποτέ σε ρήξεις»
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε τοποθετηθεί δημόσια, το 1967, για το γάμο της Τζένης Καρέζη, με τον Κώστα Καζάκο, λέγοντας:
«Εύχομαι στην Τζένη Καρέζη να βρει έναν άντρα σαν τον Δημήτρη και να την κάνει ευτυχισμένη όπως με έκανε εμένα ο Παπαμιχαήλ. Έναν άντρα που να την αγαπάει και να την σέβεται και να μην την πηγαίνει πίσω. Κυρίως το τελευταίο. Της εύχομαι να βρει κάποια στιγμή της ζωή της έναν άντρα σαν τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ».
Η Τζένη Καρέζη είχε τοποθετηθεί για τις εισπράξεις των εισιτηρίων, λέγοντας πως η ίδια ήταν καλύτερη στο Θέατρο, ενώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον κινηματογράφο. Ωστόσο, η Αλίκη είχε διαφορετική γνώμη. Στις 5 Ιανουαρίου του 1993, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε δηλώσει στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω», «Θεωρούσα πάντα την Τζένη καλύτερη από εμένα».
Αργότερα οι δύο ηθοποιοί έκαναν ανακωχή .Όταν η Τζένη Καρέζη αρρώστησε η Αλίκη πήγαινε στο νοσοκομείο, ενώ σε μία από τις επισκέψεις της, μίλησε με τη Τζένη Καρέζη για περίπου είκοσι λεπτά. Κανείς δεν έμαθε ποτέ, τι είχε ειπωθεί σε εκείνη τη συζήτηση…
Κώστας Καζάκος: «Κατασκεύασμα του Τύπου»
«Ήταν κατασκεύασμα του Τύπου. Ήταν παιχνίδια των Μέσων που ήθελαν να γεμίσουν σελίδες. Δεν υπήρξε εχθρότητα μεταξύ τους. Αντιθέτως. Ήταν μαζί από τη δραματική σχολή του Εθνικού, είχαν φιλική σχέση, συζητούσαν τα προβλήματά τους, έγιναν πολύ κοντά μάνες, βλεπόμασταν όλοι μαζί. Κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν για λίγο, αλλά μετά ξαναβρέθηκαν. Ξέρεις πώς συμβαίνουν αυτά. Πάντα όμως η μία νοιαζόταν την άλλη. Η Αλίκη, όταν έφυγε η Τζένη, ήταν απαρηγόρητη. Σαν να είχε χάσει την αδελφή της. Της είχε κοστίσει πάρα πολύ».